Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Μέτρα και ζητούμενα

Σε στήριξη επιχειρήσεων αλλά και διασφάλιση θέσεων εργασίας συντελούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ζητούμενο παραμένει και η στήριξη των νοικοκυριών που δεν γλιτώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφωνίας αλλά και τα δημοτικά τέλη.
Στα Τρίκαλα, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ ανακοίνωσαν χθες ότι δεν θα γίνει καμία διακοπή υδροδότησης το τρέχον διάστημα και σε όσες υδροδοτήσεις διακόπηκαν, ξεκινά η διαδικασία επανασυνδέσεων ενώ νομοθετική πρωτοβουλία για αναστολή είσπραξης δημοτικών εσόδων, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Στα Χανιά, ο Δήμος Xανίων ξεκίνησε τη λειτουργία δωρεάν τηλεφωνικής υπηρεσίας στο 15240, καθημερινά 8 π.μ. – 3 μ.μ., από επαγγελματίες ψυχικής υγείας για ψυχολογική στήριξη σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης.
Ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίησε ότι θα εξυπηρετεί κατ’ οίκον πολίτες που δεν μπορούν να βγουν έξω για τα απαραίτητα. Ακολούθησε το παράδειγμά του κι ο Δήμος Χανίων.
Ωστόσο, εξίσου θετικό θα ήταν όλοι οι Δήμοι του νομού, να συσπειρωθούν γύρω από την πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για τυχόν επανασυνδέσεις ύδρευσης αλλά και για αναστολή είσπραξης δημοτικών τελών. Αυτό θα ήταν ένα ουσιαστικό βήμα στήριξης της τοπικής κοινωνίας που πλήττεται πλέον και οικονομικά λόγω του νέου κορωνοϊού.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 21/3/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/metra-kai-zitoymena/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου