Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις

Ευκαιρίες χρηματοδότησης έχουν πολύ μικρές, μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τρία νέα προγράμματα τα οποία παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα σε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.
Πρόκειται για τα προγράμματα: “Ποιοτικός εκσυχρονισμός”, “Ψηφιακό βήμα”, “Ψηφιακό άλμα”.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αναπτυξιακή Κρήτης, εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Χανίων.
Την παρουσίαση έκανε ο υπεύθυνος των προγραμμάτων από την “Αναπτυξιακή Κρήτης”, Ελ. Νικολακάκης.
Τόσο σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση όσο και μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης, Γιάννης Μαργαρώνης, εξήγησε ότι:
•Το πρόγραμμα: “ποιοτικός εκσυχρονισμός” έχει να κάνει με αναβάθμιση μηχανημάτων και πιστοποίηση μηχανημάτων και υπηρεσιών, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
•Το “ψηφιακό βήμα” έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της ψηφιακής ταυτότητας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
•Το “ψηφιακό άλμα” αφορά τη ψηφιακή αναβάθμιση, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ. Μαργαρώνης πρόσθεσε ότι τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον και συμπλήρωσε πως «είμαστε λίγο πίσω σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ και τη διαχείρισή του» αλλά γίνονται γρήγορα βήματα και «υπάρχει και πολιτική βούληση, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας».
Ως προς τα ποσά των ενισχύσεων, όπως ο ίδιος ανέφερε, «είναι από 5.000 έως 50.000, από 50.000 έως 400.000. Οι διαδικασίες είναι εύκολες, γρήγορες και αποτελεσματικές».

«Προσοχή σε επιτήδειους»

Την προσοχή των επιχειρηματιών των Χανίων και της Κρήτης σε επιτήδειους, εφιστά ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης και παράλληλα τους καλεί «να προσλαμβάνουν συμβούλους από την πόλη μας και το νησί μας». Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Μαργαρώνης κάλεσε τους επιχειρηματίες «να μην στέλνουν χρήματα, εμβάσματα ή να ταλαιπωρούνται από διάφορους που τους ενοχλούν από την υπόλοιπη Ελλάδα που τους ζητάνε 200 ή 500 ευρώ για να υποβάλλουν προτάσεις». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «περιμέναμε ένα μητρώο συμβούλων από το υπουργείο το οποίο δυστυχώς δεν έγινε και το οποίο κατά κάποιον τρόπο θα πιστοποιούσε αυτούς τους συμβούλους. Αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου υπάρχουν “πιστοποιημένοι” σύμβουλοι που μπορεί να εμπιστευτεί ο κάθε συνάδελφος».
Ο κ. Μαργαρώνης συμπλήρωσε ότι «το πολιτικό μέσον έχει τελειώσει, όλα γίνονται ηλεκτρονικά, όλα γίνονται βάσει σωστής αξιολόγησης και πάντα υπάρχουν και δεύτερος και τρίτος αξιολογητής κάθε πρότασης».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/7/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/chrimatodotika-programmata-gia-epichirisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου