Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Αναβάθμιση λιμενίσκου στον Κάτω Γαλατά

Σε αναβάθμιση του λιμενισκού στον Κάτω Γαλατά προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων.
Η πρώτη φάση έχει δημοπρατηθεί και μέσα στον Αύγουστο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.
Οπως μας είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Δημήτρης Μπουντρογιάννης (φωτ.), άμεσα θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου το οποίο με την ολοκλήρωση και των δύο επόμενων φάσεων θα περιλαμβάνει καινούργια κρηπιδώματα, βελτίωση του μώλου και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκατάστασεων, προστασία του δρόμου κάτω από το Πανόραμα και κατασκευή ράμπας για τα μικρά σκάφη.
Ο κ. Μπουντρογιάννης ρωτήθηκε σχετικά από τα “Χανιώτικα νέα” με αφορμή σημείωμα αναγνώστη μας – κατόχου μικρού σκάφους ο οποίος ανέφερε ότι σε όλο τον κόλπο των Χανίων η μοναδική ενεργή και κατάλληλη ράμπα είναι αυτή στο Κολυμπάρι ενώ ζήτησε από το Λιμενικό Ταμείο να κατασκευαστεί ράμπα (γλίστρα) στο λιμανάκι Γαλατά και να δωθεί λύση για τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών.
Πάντως, ο κ. Μπουντρογιάννης ανέφερε ότι γλίστρες υπάρχουν στο Κολυμπάρι, στον Τερσανά και στο παλιό λιμάνι απέναντι από το Νεώριο Μόρο, αλλά για να εξυπηρετηθούν οι χρήστες, λύση θα δοθεί με το έργο στο λιμανάκι στον Κάτω Γαλατά το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anavathmisi-limeniskou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου