Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

"Εν τη ενώσει η ισχύς"

Κάποτε είχε συγκροτηθεί στα Χανιά ένα άτυπο Συμβούλιο. Το συγκροτούσαν ο τότε νομάρχης, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές και άλλοι θεσμικοί φορείς. Και για σοβαρά προβλήματα του Νομού, συνεδρίαζαν μια στο τόσο στην τότε Νομαρχία. Αφηναν στην άκρη τις διαφορές τους και προσπαθούσαν να βρουν από κοινού λύσεις μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις για το συμφέρον του τόπου και να ασκήσουν πιέσεις στην κεντρική εξουσία. Αφορμή εκείνη την εποχή ήταν και το θέμα της έδρας του Εφετείου.
Σήμερα, ο Νομός Χανίων δεν έχει λιγότερα προβλήματα από εκείνη την εποχή. Οι ελλείψεις σε υποδομές, τα προβλήματα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης στο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση δημοσίων κτηρίων και μνημείων (παλιό Δημαρχείο, Ρολόι κ.ά.) είναι μερικά από αυτά.
Θα πει κανείς: Υπάρχουν για κάθε ζήτημα οι αρμόδιοι Φορείς που έχουν δικαιοδοσία και λόγο. Ναι, αλλά ας φανταστούμε τον Νομό με μια φωνή, ισχυρή και δυνατή, για τα θέματα που τον ταλανίζουν!
Δύσκολο ίσως. Σπάνιο. Αλλά όχι αδύνατο. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Για το συμφέρον του τόπου. Γιατί, όπως λέει και το αρχαίο ρητό: «Εν τη ενώσει η ισχύς».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 12/12/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/en-ti-enosi-i-ischis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου