Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Αγώνας δίχως τέλος

Καθώς φεύγει ο χρόνος, κάθε χρόνος, ανταλλάσσουμε τις κοινότυπες ευχές και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Ομως, οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε πάντα είναι καλές. Ετσι, έρχεται το νέο έτος και συνειδητοποιούμε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Θα έρθει, λοιπόν, το 2018 αλλά δεν θα απαλλαγούμε από τα οικονομικά μέτρα που μας έχουν λυγίσει. Αντίθετα, η ακρίβεια θα διατηρηθεί όπως και οι υπέρογκοι φόροι που μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν.
Αν ξεφύγουμε από τα του οίκου μας και δούμε το “παγκόσμιο χωριό” θα συναντήσουμε έναν ταραγμένο πλανήτη, γεμάτο βία και πολέμους, ανισότητες και φτωχούς, με τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια αλλά και με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί σύγχρονη απειλή.
Ωστόσο, κάπου σε κάποιες γωνιές υπάρχουν και κάποια νέα παιδιά που αντιδρούν σε όλα αυτά και δεν παύουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον σε έναν καλύτερο πλανήτη, το μέλλον που δικαιωματικά τους ανήκει.
Ακόμη κι αν ο Αη Βασίλης επιστρέφει…. τα γράμματα για ειρήνη, περισσότερη Δημοκρατία, αλληλεγγύη και αγάπη -κόντρα στις αυθαιρεσίες της εξουσίας και στις λογής αδικίες- η προσπάθεια για όλα αυτά συνιστά έναν πραγματικό αγώνα δίχως τέλος μέσα στην πολλαπλότητα του Κόσμου μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 31/12/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/agonas-dichos-telos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου