Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Προτάσεις για την Ευρώπη του μέλλοντος από τις ευρωπαϊκές περιφέρειες

Προτάσεις για την Ευρώπη του μέλλοντος και την Πολιτική Συνοχή διατυπώνονται σε επιστολή που συνυπέγραψε η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με άλλες 50 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Η επιστολή μέσω της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης ) (CRPM) επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Oπως αναφέρεται στην επιστολή, «η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) παρακολουθεί πολύ στενά την τρέχουσα συζήτηση σχετικά με το Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο για την μετά το 2020 περίοδο. Οι προκλήσεις των επερχόμενων διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και η εμφάνιση νέων προτεραιοτήτων που πιθανόν να κληθεί να καλύψει ο Προϋπολογισμός, θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη της Πολιτικής Συνοχής».
Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της Ευρώπης, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εδραιώσει το ρόλο της Πολιτικής Συνοχής ως την στρατηγική πολιτική επενδύσεων της ΕΕ για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες για τη μετά το 2020 περίοδο. Προτρέπουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει υπόψη της κατά την επικείμενη διαμόρφωση του πακέτου νομοθετικών ρυθμίσεων που θα διέπουν τον Προϋπολογισμό και την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ μετά το 2020 ότι:
• Η Πολιτική Συνοχής θα πρέπει να συνεχίσει να καλύπτει όλες τις Περιφέρειες και όλους τους πολίτες της Ευρώπης κατά την μετά το 2020 περίοδο.
• Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Πολιτικής Συνοχής για να εξασφαλιστεί ότι το ανανεωμένο ενδιαφέρον της ΕΕ για την Κοινωνική Ευρώπη θα υλοποιηθεί στην πράξη, κ.α..
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/12/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/protasis-gia-tin-evropi-tou-mellontos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου