Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η θεατρική παράσταση "NORD-OST" στο στούντιο Οξω Νου στα Ταμπακαριά της Χαλέπας

Το στούντιο Όξω Νού φιλοξενεί  για 3 μόνο παραστάσεις στις 5, 6 & 7 Φεβρουαρίου
την θεατρική παράσταση “NORD-OST”  του Torsten Buchsteiner, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παράσταση ξεκίνησε στο Vault Τheater Plus στη Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιουνιο και συνεχίστηκε φέτος με επιτυχία  στο Αγγέλων Βήμα, καθώς και σε  περιοδεία σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος. Έχει ταξιδέψει στο Λιθογραφείο στη Πάτρα, στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, στο Πολυθέαμα στα Ιωάννινα, στο Χορίαμβο στη Λάρισα και στο Θέατρο Όψεις στην Καρδίτσα και τώρα στο Χανιά και στο στούντιο Όξω Νού.
Το έργο αποτελεί ένα πολιτικό ντοκουμέντο για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μόσχα στις 23 Οκτωβρίου 2002, όπου 32 Τσετσένοι αυτονομιστές εισέβαλαν στο θέατρο της οδού Ντουμπρόβκα και διέκοψαν βίαια το μιούζικαλ "ΝΟRD-OST" με αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος στην Τσετσενία. Ακολούθησαν 57 ώρες ομηρίας για 850 θεατές και μια επιχείρηση διάσωσης με δηλητηριώδη αέρια που κόστισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους. Μέχρι σήμερα δεν έχει κριθεί κανένας ένοχος. Τρεις γυναίκες με διαφορετική προέλευση, μια Τσετσένα "μαύρη χήρα", μια Ρωσίδα όμηρος και μια Λετονή γιατρός διασταυρώνουν τις μαρτυρίες τους και ξαναζούν προς λεπτό τη συγκλονιστική εμπειρία τους.
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Τόρστεν Μπούχστάινερ είναι Γερμανός συγγραφέας και ηθοποιός γεννημένος στο Αμβούργο το 1964. Μετά το πέρας των θεατρικών σπουδών του δούλεψε στο Deutsches Theater Berlin , στο Schiller Theatre και στο Freie Volksbοhne στο Βερολίνο, επιπλέον έχει εργαστεί στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Το 1999 γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο «Παίκτες» το οποίο παρουσιάζεται το 2001 και βραβευέται στο Rostock. Ακολουθούν το «Τάνγκο Σόλο» που κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2005 στην Πράγα και το «Πεθαίνοντας στη Γερμανία». Το διασημότερο έργο του είναι το «NORD-OST» με πολλά βραβεία μετεφρασμένο σε δέκα γλώσσες ενώ έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα ζει, γράφει και κάνει θέατρο στο Βερολίνο.
Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Ο Βαγγέλης Λάσκαρης σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας, είναι κοινωνιολόγος, απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο Univercity οf Kentucky.  Άλλες δουλείες του το “Jack and Jill” της Τζέιν Μάρτιν, Μr.Kolpert του Νταβίντ Γκίζελμαν,Τα τέσσερα τετραγωνικα΄”, της Άρτεμις Μουστακλίδου, “Μarvin's Room”, του Σκοτ Μακφέρσον ως βοηθός. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις : Γαϊτανακι του Arthur Schnitzler σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, “Βαιμάρη 2013”, μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Μπ. Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγώεργου, Heaven on Earth διαδραστική περφόρμανς της Βάνας Πεφάνη με αφορμή τον Ζαν Ζενέ κ.α.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης, Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γεωργόπουλος, Εκτέλεση Παραγωγής: Σοφία Παναγοπούλου, Φωτογραφιές -Video : Θοδωρής Θεοδώρου, Αφίσα: Nίκος Παναγόπουλος, Ενδυματολόγος : Τόνια Πλατανά
ΠΑΙΖΟΥΝ
Γκιόκα Σταυρούλα, Καλυβά Μαρία, Σαρέλη Μαρία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Παρασκευή 5, Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
ώρα έναρξης 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό :10 ευρώ, Μειωμένο : 7 ευρώ.
Συνιστάται η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων: 28210 45585.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου