Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Κατέκτησε την τρίτη θέση το Πολυτεχνείο Κρήτης στον διαγωνισμό του Ντουμπάι για το κινητό - drone

Την τρίτη θέση στον τελικό του διαγωνισμού τεχνολογίας στο Ντουμπάι, που διεξήχθη το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, κατέκτησε η ομάδα SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης για το πρωτοποριακό κινητό τηλέφωνο με την ονομασία SaveMe που συνδέεται με drone.
Πρόκειται για μια σημαντική παγκόσμια επιτυχία του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς η ομάδα αρχικώς είχε προκριθεί στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού ανάμεσα σε περισσότερες από 1000 ομάδες από 160 χώρες και κατά τον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου πέρασε στην τελική τριάδα στην κατηγορία International.
«Όλοι οι συνδιαγωνιζόμενοι του ημιτελικού και το κοινό θεώρησαν εμάς ως την καλύτερη ομάδα και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Ήμασταν μάλιστα η μόνη ομάδα από τα drones καθώς και το ΜΙΤ από τα Robotics που κάναμε την επίδειξη και παρουσίαση μπροστά στoν πρωθυπουργό του Ντουμπάι», είπε στα «Χανιώτικα νέα» από το Ντουμπάι ο επικεφαλής της Ομάδας, επίκουρος καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Παναγιώτης Παρτσινέβελος.
Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ντουμπάι προσκάλεσε την ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο world government summit, (https://worldgovernmentsummit.org/) και γι’ αυτό θα παραμείνει μέχρι τις 11 του μηνός.
Υπενθυμίζουμε ότι τo phone-drone επιτρέπει τη σύνδεση ενός smart-phone με ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα με αποτέλεσμα ο χρήστης να αποκτήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι δύο συσκευές με πιθανές εφαρμογές στην υγεία, στην καθοδήγηση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, σε φυσικές καταστροφές, στη χαρτογράφηση κ.α.
H ιστοσελίδα του διαγωνισμού είναι: https://www.dronesforgood.ae/finalists
Στις 20 Ιανουαρίου είχε δημοσιευτεί στα “Χανιώτικα νέα” συνέντευξη του επικεφαλής της Ομάδας Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων, επίκουρου καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Παναγιώτη Παρτσινέβελου, ο οποίος μας μίλησε για αυτή τη μεγάλη επιτυχία, αλλά και για την ανύπαρκτη στήριξη της έρευνας και της ομάδας από το ελληνικό κράτος.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 7/2/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/katektise-tin-triti-thesi-to-politechnio-kritis-ston-diagonismo-tou-ntoumpai/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου