Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Τουρισμός και ποιότητα ζωής

Πόλος έλξης για Ελληνες και ξένους επισκέπτες παραμένει σταθερά  ο Νομός Χανίων. Δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα που τον κάνουν δημοφιλή. Είναι πολλά ακόμη. Μεταξύ αυτών: ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς, η φιλοξενία των κατοίκων, οι εναλλαγές του τοπίου από τα πεδινά στα ορεινά, αλλά και η προβολή του μέσα από βίντεο και το Διαδίκτυο.
Μόλις χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι το δημοφιλέστατο Trip Advisor κατατάσσει το Ελαφονήσι μεταξύ των 25 καλύτερων παραλιών του κόσμου.
Επιπλέον, η κρητική γαστρονομία, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή μέσα από τη σωστή αξιοποίηση και ανάδειξή της, δίνει ελπίδες για άνθηση και αυτής της μορφής τουρισμού. Συχνά, άλλωστε, σε ταβέρνες χωριών από το ένα άκρο έως το άλλο του Νομού συναντάμε μεμονωμένους επισκέπτες ακόμα και τον χειμώνα, να απολαμβάνουν τις γεύσεις της κρητικής γης.
Ομως, για να διατηρηθεί ο ποιοτικός τουρισμός και, πιθανώς να αναπτυχθεί ακόμα και 12 μήνες τον χρόνο, χρειάζονται να γίνουν αρκετά βήματα ακόμη και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν επισημάνει κατά καιρούς εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και ξενοδόχοι, όπως: η καθαριότητα στους δρόμους και στην εθνική οδό, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η ηχορρύπανση, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη πεζοδρομίων κ.ά. Με άλλα λόγια να γίνει η πόλη πιο φιλόξενη στον πολίτη. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους επισκέπτες, αλλά και εμάς τους μόνιμους κατοίκους. Γιατί, όπως έχει ξαναειπωθεί, μια πόλη για να αρέσει στον επισκέπτη και να τη διαφημίσει σε άλλους, πρέπει πρώτα και κύρια να την απολαμβάνει ο μόνιμος κάτοικός της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 19/2/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tourismos-ke-piotita-zois/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου