Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Φαύλου κύκλου συνέχεια

Ο ένας μετά τον άλλον εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, συνταξιούχοι ξεσηκώνονται με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Αρνούνται να υποστούν νέες οικονομικές επιβαρύνσεις. Δεν αντέχει άλλο η τσέπη τους, όπως λένε.
Ακόμα και αυτοί που αναγνωρίζουν την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος για να γίνει βιώσιμο -κάτι που όλες οι προγενέστερες κυβερνήσεις είχαν αποφύγει- σε μεγάλο ποσοστό υπογραμμίζουν πως η όποια μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της κοινωνίας που υποφέρει από τη λιτότητα.
Πράγματι, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα χαράτσια, τα τέλη, η φορολογία, έχουν εξαντλήσει τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία δίνουν έναν πραγματικό αγώνα για επιβίωση.
Πολλοί δεν ξεχνούν πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, είχαν αναγνωρίσει στο μέγιστο βαθμό προεκλογικώς οι σημερινοί κυβερνώντες. Τότε που στήριζαν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενώ διακήρυτταν πως με την εκλογή τους θα μπει τέλος στα μνημόνια και στα προβλήματα της κοινωνίας, επικαλούμενοι όχι σπάνια το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” το οποίο παραμένει στα χαρτιά.
Η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ σκληρή και δύσκολη. Οι κυβερνώντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δικές τους υποσχέσεις, όπως είχαν βρεθεί και οι προηγούμενοι, καθώς εφαρμόζουν πολιτικές που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, επιβάλλονται από τους δανειστές. Ομως, η αλλαγή αυτών των οικονομικών πολιτικών -χωρίς επανάληψη λαθών του παρελθόντος- αποτελεί πάγιο αίτημα μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας. Τουλάχιστον η ουσιαστική στήριξη των ανέργων, χαμηλόμισθων και μικρομεσαίων. Προς το παρόν, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται…
(Χανιώτικα νέα - 18/2/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/favlou-kiklou-sinechia/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου