Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΕΣ τέλος

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Στο επίκεντρο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπως τις ανέγνωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, βρίσκονται οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας που υποφέρει από τα μέτρα του μνημονίου. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού και επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων, εντάσσονται ακριβώς σε ένα... δρόμο που θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για όλον τον πληθυσμό της.
Ταυτόχρονα είναι σύμφωνες με τις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων που σχημάτισαν κυβέρνηση. Είναι και αυτό μια δικαίωση για τους πολίτες που συνήθως άλλα άκουγαν προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά.
Τώρα, λοιπόν, έρχεται η ώρα να αποδείξει η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι, επιτέλους, αφουγκράζεται τους λαούς των κρατών - μελών της και τις δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Αυτές τις ημέρες κρίνεται όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, για τον σχεδιασμό της και το πρόγραμμά της, αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι πολίτες που στην πλειονότητά τους είναι θύματα των μέτρων του μνημονίου, περιμένουν να δουν πράξεις που θα τους φέρουν ανακούφιση και θα δικαιώσουν την επιλογή τους.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συγκινημένος έκανε λόγο για "αξιοπρέπεια" κλείνοντας το λόγο του, συγκίνησε τους Ελληνες που του δίνουν πίστωση χρόνου. Η Ελλάδα ενωμένη πρέπει να τα καταφέρει. Θα είναι νίκη όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Βερολίνο, επιτέλους, ας αλλάξει πολιτική. Η Ε.Ε. ας κάνει δεκτή μια νέα συμφωνία για το χρέος, βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της. Και προς αυτή την κατεύθυνση ας ενωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη δημοκρατία και στην Ευρώπη και που εννοούν να υπηρετούν την κοινωνία.
Τα πράγματα είναι σίγουρα δύσκολα. Οι πιέσεις αφόρητες. Η κοινωνία δεν αντέχει όμως άλλους ΕΝΦΙΑλτες. Και το ελληνικό ζήτημα αποτελεί στοίχημα όχι μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη.
Υ.Γ. Μία από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού είναι η επανίδρυση της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα όμως ας δουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης το ζήτημα της ψηφιακής αναμετάδοσης του Euronews στο οποίο η ΕΡΤ υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Το Euronews αναμεταδιδόταν από την ΕΡΤ σε όλη τη χώρα, έως την ημέρα που ξεκίνησε η μετάδοση του προγράμματός του στα ελληνικά! Την ημέρα εκείνη το στερήθηκαν εκατομμύρια τηλεθεατές καθώς σταμάτησε η επίγεια ελεύθερη εκπομπή του στη χώρα. Και μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναρχίσει η αναμετάδοση του καναλιού!
(enetpress.gr - 9/2/2015)
Link: http://www.enetpress.gr/el/politiki/arthra-1/oxi-alloi-e-n-fialtes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου