Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Για τη νίκη της Ελλάδας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που υπάρχει ταύτιση προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών εξαγγελιών. Οσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, είναι απολύτως συμβατά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θετικά λοιπόν τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης. Και θετικές και κάποιες λεπτομέρειες. Όπως π.χ. οι ενδυματολογικές επιλογές του πρωθυπουργού και υπουργών που είναι σε ταύτιση με την κοινωνία. Πράγματι, πρώτη φορά βλέπω -και χαίρομαι- εν Ελλάδι υπουργούς να κυκλοφορούν όπως και όταν ήταν πολίτες. Χωρίς συνοδεία αστυνομικών και χωρίς γραβάτες. Να πίνουν τον καφέ τους σε στέκια τους όπως παλιά και να συνομιλούν με πολίτες - να δίνουν ένα καλό παράδειγμα.
Στο μεταξυ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τη στάση του απέναντι στον επικεφαλής του Eurogroup, ύψωσε το ανάστημα της Ελλάδας. Δεν είναι λίγοι όσοι ένιωσαν δικαίωση και εθνική υπερηφάνεια. Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, είναι επίσης άριστος γνώστης της εσωτερικής και παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.
Εφόσον, λοιπόν, υλοποιηθούν οι εξαγγελίες των υπουργών που δεν διαφέρουν από τις προεκλογικές υποσχέσεις, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ (με τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛΛ.) θα έχει επιτελέσει σημαντικό έργο υπέρ της κοινωνίας που έχει καταρρεύσει οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Για το καλό του τόπου και της κοινωνίας ας ευχηθούμε να είναι καλή και η συνέχεια... Το ζητούμενο είναι να σωθεί η χώρα και να ανασάνει η κοινωνία, στο πλαίσιο της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που φαίνεται να αλλάζει, τουλάχιστον στον νότο της που έχει ιδιαίτερα υποφέρει, όπως δείχνει όχι μόνον η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η άνοδος του κινήματος των Podemos στην Ισπανία. Και η νίκη της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης, αλλά όλης της κοινωνίας και των δημοκρατικών πολιτικών της δυνάμεων. Και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ενότητα απέναντι σε "ξένες δυνάμεις".
Τώρα, λοιπόν, προέχει η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, η καταπολέμηση της ανεργίας, η ανάκτηση του κράτους υγείας και πρόνοιας. Το έργο που καλείται να επιτελέσει η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μακάρι να τα καταφέρει. Για το καλό του τόπου. Και έπεται η ανάλογη κριτική. Γιατί τα δύσκολα αρχίζουν τώρα.

Υ.Γ.: Στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι και το θέμα της ΕΡΤ. Ας μη ξεχάσουν οι όποιοι εμπλεκόμενοι την ΕΡΤ συνολικά. Αρα και τους τοπικούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την ΕΡΑ Χανίων, Ηρακλείου, Ρόδου, Κομοτηνής, Κέρκυρας και άλλων πόλεων της χώρας, οι εργαζόμενοι των οποίων όλο αυτό το διάστημα έχουν κρατήσει –απλήρωτοι φυσικά- την επαφή με τους ακροατές. Ας μη αμελήσουν τους πομπούς μεσαίων κυμάτων – όπως της Ρόδου στους 1.260 και των Χανίων στους 1.512 Khz που κατευθύνουν το σήμα σε τεράστιες αποστάσεις στο εξωτερικό. Και φυσικά επιβάλλεται το άνοιγμα της "Φωνής της Ελλάδας" που μέσα από το Διαδίκτυο και τα βραχέα κύματα κρατά συντροφιά στον ελληνισμό όπου Γης.
(www.enetpress.gr - 1/2/2015)
Link: http://www.enetpress.gr/el/politiki/arthra-1/gia-ti-niki-tis-elladas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου