Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ενότητα τώρα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μετά τις αρχικές φιλοφρονήσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες, άρχισαν τα δύσκολα για την Ελλάδα. Οι πιέσεις γίνονται αφόρητες. Οι διαπραγματεύσεις, οι πραγματικές διαπραγματεύσεις, είναι δύσκολες.
Τώρα, η χάραξη μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα, η οποία θα δώσει ανάσα στην κοινωνία που δεν αντέχει να πληρώνει άλλο χαράτσια και δυσβάστακτους φόρους, αποτελεί ζητούμενο. Η προεκλογική αυτή δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Ελλάδα μπορεί να ύψωσε αυτές τις μέρες ανάστημα και αυτό να έκανε πολλούς να νιώσουν μια... εθνική δικαίωση, ωστόσο παραμένει εξαρτημένη από τους δανειστές της. Η κυβέρνηση, που προσπαθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της στην κοινωνία, βρίσκεται αντιμέτωπη με... συμπληγάδες, καθώς οι δανειστές διά του Βερολίνου την καλούν να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Δηλαδή, έναν φαύλο κύκλο που φτωχοποιεί την κοινωνία και αυξάνει τα... ελλείμματα.
Γι' αυτό και η προσπάθεια της Ελλάδας για μια διαφορετική πολιτική δεν πρέπει να έχει... κυβερνητικό αλλά εθνικό χαρακτήρα. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να βρεθούν μαζί όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Γιατί τώρα προέχει η Ελλάδα και η κοινωνία της, που ενωμένη μπορεί να πετύχει περισσότερα.
Η οικονομική ανάκαμψη της κοινωνίας είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις με σκοπό να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στην Ευρώπη. Αλλά σε μια Ευρώπη που θα δίνει προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της. Και γι' αυτό οι όποιες μεταρρυθμίσεις να πηγάζουν από το μέλλον και όχι από το παρελθόν...
(enetpress.gr - 7/2/2015)
Link: http://www.enetpress.gr/el/politiki/arthra-1/enotita-tora.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου