Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κινητοποιήσεις και στα Χανιά για την ΕΡΤ

Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με έμφαση στην αυτοδιαχείριση ζητά με απόφασή της η γενική συνέλευση της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Χανίων.
Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. με κεντρικό σύνθημα: “20 μήνες μαύρο στη δημοκρατία, 20 μήνες αγώνα, να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ τώρα!”.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και σε καλό κλίμα προχθές Τετάρτη.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το παρόν στη Συνέλευση έδωσαν εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι και ακροατές, που επί 20 μήνες κράτησαν όρθια, ελεύθερη και ανοιχτή τη Δημόσια Ραδιοφωνία των Χανίων! Με απολύτως δημοκρατικό τρόπο συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι προτάσεις των παρόντων στη Συνέλευση με βασικό μέλημα το αύριο της τοπικής ΕΡΑ, μετά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή».
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν «εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στην ΕΡΑ Χανίων» αναφέρεται ότι
αρχικά διαπιστώθηκε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη να αξιοποιηθεί, αλλά και να ενισχυθεί η πολύτιμη εμπειρία των 20 μηνών αυτοδιαχείρισης, ώστε τα Χανιά να αποκτήσουν ένα, πραγματικά, δημόσιο ραδιόφωνο , όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες.
Επίσης στο σύνολό τους οι παρόντες στη Γ.Σ., ζήτησαν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την κατάργηση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ».
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι αποφασίστηκε επίσης «η συμπόρευση με τους συναδέλφους στην Αθήνα» και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων την Τετάρτη 11/2 στις 6 μ.μ. καθώς και ότι η Γενική Συνέλευση «υιοθετεί πλήρως το κείμενο – κάλεσμα των συναδέλφων της ΠΟΣΠΕΡΤ για το συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή!».
Επιπλέον στην ανακοίνωση σημειώνεται:
«Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι ξεκινάμε άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις στην τοπική ΕΡΑ, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σε τοπικούς φορείς, σωματεία, στο δρόμο, στις λαϊκές και όπου αλλού χρειαστεί. Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις όλοι εμείς που κρατήσαμε την ΕΡΑ Χανίων ανοιχτή στην κοινωνία επί 20 δύσκολους μήνες, δηλώνουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι θα αγωνιστούμε για μια οπτικοακουστική πόρτα ανοιχτή, ακηδεμόνευτη κι ελεύθερη, για τους πολίτες, τον πολιτισμό, τη Δημοκρατία, την κάθε διαφορετικότητα! Δεν αποδεχόμαστε όσους έκαναν διαφορετικές επιλογές και στάθηκαν εμπόδιο στον αγώνα μας! Δεν αποδεχόμαστε «διορισμένους» διευθυντές, προϊσταμένους και διοικητές, αλλά επιμένουμε να προχωρήσουμε αυτοδιαχειριστικά, πλάι – πλάι με τους αλληλέγγυους που στάθηκαν όρθιοι δίπλα μας όλο αυτόν τον καιρό!
Θα διαφυλάξουμε και θα ενισχύσουμε την εμπειρία του αυτοδιευθυνόμενου 20μηνου αγώνα! Η ώρα της νίκης έφτασε! Όχι γιατί μας περίμενε, αλλά γιατί εμείς βαδίσαμε προς αυτήν. Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στην ΕΡΑ Χανίων».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 6/2/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sillalitirio-stis-11-fevrouariou-ke-sta-chania-gia-tin-ert/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου