Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αποχωρήσεις στελεχών της ΝΔ στην Κρήτη

Κατάσταση εμφυλίου επικρατεί στις οργανώσεις της Ν.Δ. στην Κρήτη, με έντονες αντιπαραθέσεις «σαμαρικών» και «ντορικών» στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Χθες, έξι γνωστά μέλη του κόμματος στα Χανιά γνωστοποίησαν το αίτημά τους να διαγραφούν άμεσα «από τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά»!
Πρόκειται για δύο οικογένειες μέλη των οποίων ήταν στη Ν.Δ. περισσότερο από τριάντα χρόνια! Σε κείμενο που έστειλαν στον τοπικό Τύπο χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα και καταγγέλλουν τη σημερινή ηγεσία του κόμματος για «πρωτοφανή φασισμό και σκοταδισμό», κάνουν δε λόγο για «ντροπή και αηδία». Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ζητούμε την άμεση διαγραφή μας από τη Ν.Δ. του Σαμαρά γιατί:
1) Μας πνίγει η ντροπή και η αηδία μπροστά στον πρωτοφανή φασισμό και σκοταδισμό που μετέρχεται η νέα ηγεσία της Ν.Δ. προκειμένου να επιτύχει "ιδεολογική καθαρότητα".
2) Μας πνίγει η ντροπή και η αηδία για την ατολμία και τον μικροκομματισμό του κ. Σαμαρά μπροστά στην προσπάθεια όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων για την σωτηρία της Πατρίδας.
3) Μας πνίγει τέλος η οργή και η θλίψη για τον ανοίκειο θάνατο της Φιλελεύθερης Παράταξης του 47,3%».
Παραιτήσεις αναμένονται και στο Ηράκλειο. Ηδη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης που ιδεολογικά βρίσκεται στο χώρο της κεντροδεξιού κόμματος, Μανόλης Βελγάκης, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, αποσύρει την υποψηφιότητά του επιρρίπτοντας ευθύνες στους «σαμαρικούς», εμμέσως πλην σαφώς και στον πρόεδρο του κόμματος. Στην επιστολή του μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Στο όνομά σας κύριε πρόεδρε κόβουν και ράβουν εφορευτικές επιτροπές στα μέτρα τους, κόβουν και ράβουν εκλογικούς καταλόγους και υποψηφιότητες κατά παραγγελία, μεταφέρουν όλα τα έγγραφα από τη ΝΟΔΕ στο σπίτι τους για σκοπούς που δεν γνωρίζω αλλά ευκόλως εννοούνται».
(Εντυπη έκδοση Ελευθεροτυπία - 26/5/2010)
Π. ΓΕΩΡΓ. - Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου