Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

"Μπάχαλο" με τα μέτρα κατά του καπνίσματος

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
«Μπάχαλο» με τα αντικαπνιστικά μέτρα και στα Χανιά. Η πρώτη μέρα της απαγόρευσης βρήκε τον Δήμο μη ενημερωμένο, τους δε καταστηματάρχες σε αμηχανία, αφού δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση.
Αρκετοί καταστηματάρχες (από καφετέριες και μπαρ κάτω από 70 τετραγωνικά αλλά και μεγαλύτερων μαγαζιών, που θέλουν να διαμορφώσουν χώρο για τους θεριακλήδες πελάτες τους) χθες το πρωί έσπευσαν στη Δημοτική Αστυνομία για να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις ή να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν. Ουδείς, όμως, μπορούσε να τους ενημερώσει αφού το υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να ενημερώσει τις αρμόδιες τοπικές αρχές.
Ετσι, ενώ στο δημαρχείο και σε άλλους δημοτικούς χώρους η απαγόρευση εφαρμόστηκε με επιτυχία, σε καφετέριες και μπαρ είναι μέχρι σήμερα αδύνατον να εφαρμοστεί. Ούτε έως το μεσημέρι κάποιος αρμόδιος από την Αθήνα ενημέρωσε το Δήμο Χανίων για το τι προβλέπεται σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από πού θα γίνονται οι έλεγχοι και με ποιο τρόπο.
Το θέατρο του παραλόγου αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Ντάλλας, μας λέει: «Ως προς τους δημόσιους χώρους, δηλαδή το δημαρχιακό κατάστημα και τους χώρους του Δήμου, είμαστε ενήμεροι. Η πρώτη εφαρμογή έγινε με άριστα αποτελέσματα. Δεν καπνίζει ο κόσμος. Ούτε οι επισκέπτες ούτε οι υπάλληλοι στο δημαρχείο. Από εκεί και πέρα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που ο νόμος ψηφίστηκε στις 11.20 χθες (προχθές) το βράδυ να μην έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Θα ενημερωθούμε και θα ενημερώσουμε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».
Ο κ. Ντάλλας προσθέτει: «Εχουν έρθει πολλοί καταστηματάρχες στη Δημοτική Αστυνομία, ρωτάνε και τους απαντάμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μας έχει έρθει τίποτα. Δηλαδή, τι να τους πούμε; Να μας φέρουν αυτό ή το άλλο δικαιολογητικό, αφού δεν έχουμε μπροστά μας τον νόμο για να ξέρουμε τι ακριβώς προβλέπει;».
(Ελευθεροτυπία - 2/7/2009)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=59645

1 σχόλιο:

  1. piga mia volta stin ellada.. se ena agapimeno nisi twn kukladwn.. stis 3 iouliou.. omws mesa se liga lepta.. eniwsa pali ton kapno na mpainei mesa sta pneumonia mou .. dakrusan ta matia mou k koitazontas gurw mou .. de eida tipota to asunithisto.. ta tsigara to ena meta to allo.. pote de tha efarmostei o nomos.. pote i ellada de mporei na eksuxronistei me tin eurwpi.. einai omorfi i xwra mas.. alla oi anthrwpoi tis??

    ΑπάντησηΔιαγραφή