Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Μαντινάδες στο Ιντερνετ για τον Κώστα Ηλιάκη



Περισσότερες από χίλιες επισκέψεις έχει μέσα στις λίγες μέρες που έχει αναρτηθεί στο Ιντερνετ, το νέο βίντεο για το σμηναγό Κώστα Ηλιάκη. Ο αδελφός του Φίλιππος στην δ/νση http://www.youtube.com/watch?v=V9Sf0IFDQKg, έχει αναρτήσει το ηχόραμα αρκετών από τις μαντινάδες που έχουν γραφτεί από Κρήτη και Κάρπαθο.
Στο κείμενό του στο Ιντερνετ ο κ. Ηλιάκης αναφέρει:
"Ηχόραμα, αφιερωμένο στην μνήμη του ήρωα Σμηναγού για την συμπλήρωση 3 χρόνων απο τον τραγικό χαμό του, όταν κτυπήθηκε πάνω απο τον ουρανό της Καρπάθου, εκτελώντας στο ακέραιο την αποστολή που του είχε ανατεθεί.
Την επιμέλεια του βίντεο είχε ο πτέραρχος ε.α. Νίκος Ήμελλος και η αφήγηση του Κώστα Γιαλήνη, (μερικών απο τις εκατοντάδες εμπνευσμένες μαντινάδες) που εσείς , οι απλοί πολίτες γράψατε σαν ενα κερί στην μνήμη του.
Οι μαντινάδες σύμφωνα με ανάλυση της κας Μ. Καλογεράκη εκφράζουν τα συναισθήματα μας, έρχονται να βοηθήσουν στην αναζήτηση μέσα απο την αμφισβήτηση που προκαλούν, συμπαραστέκονται στον πόνο και τη χαρά. Βοηθούν στην εξέλιξη ενός γεγονότος, ανατρέπουν θεωρίες, σχολιάζουν, κριτικάρουν, παρατηρούν χωρίς να παρεξηγηθούν. Εκφράζουν τα συναισθήματα μας. Έχουν δυνατές λέξεις, εικόνες και δυνατά μηνύματα, χωρίς τα οποία μέσα σε μια μαντινάδα, τότε απλά είναι στίχοι...".
Συγκινητικά είναι τα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου που είδαν το βίντεο:
"...Παιρνουμε παραδειγμα για να θυμομαστε οτι δεν ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες!".
"Αιωνία η Μνήμη σου,
Αρχάγγελε Αεροπόρε,
Δροσουλίτη της Κρήτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου