Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Το σήμερα και το αύριο της πανδημίας

Ανησυχία προκαλεί η μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού με χιλιάδες ανθρώπους να νοσούν καθημερινά.
Περισσότερο πληγωμένη είναι η Θεσσαλονίκη στην οποία εξαντλούνται οι ΜΕΘ και, όπως έγινε χθες γνωστό, αναπτύσσεται σχέδιο διακομιδής ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της χώρας!
Αυτή είναι μία από τις μεγάλες διαφορές του Covid από τη γρίπη: Η γρήγορη εξάπλωση και η κατάρρευση του συστήματος Yγείας μέσα από τις πολλές νοσηλείες σε ΜΕΘ.
Βεβαίως, θα έπρεπε να είχαν αναπτυχθεί περισσότερες κλίνες ΜΕΘ στη χώρα, πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Και θα έπρεπε να είχε προσληφθεί και άλλο προσωπικό στην Υγεία ώστε να μη χρειάζεται εθελοντές ακόμα και από την Κρήτη να συνδράμουν το έργο των νοσοκομειακών στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο με τα θύματα να αυξάνονται καθημερινά και τα συστήματα υγείας να κλυδωνίζονται.
Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων (μάσκα, τήρηση αποστάσεων, κ.ά.) είναι απαραίτητη. Για την προστασία τη δική μας και των άλλων.
Για να περάσει η πανδημία με όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις στην οικονομία, η οποία, επίσης, κλυδωνίζεται.
Και όταν, επιτέλους, περάσει, η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Ελλάδα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες στήριξης της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Για να μην ακολουθήσει μια ακόμη κρίση, οικονομική, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/11/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου