Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Προβλήματα σε πομπούς της ΕΡΤ για μια ακόμη φορά στα Χανιά

Η ανάγκη τεχνικής αναβάθμισης των πομπών της ΕΡΤ στα Χανιά αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά αυτές τις μέρες.
Σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο, βασική πηγή ενημέρωσης για τον κορωνοϊό είναι τα δημόσια προγράμματα. Μόνο που εδώ και αρκετές μέρες ο βασικός πομπός της ΕΡΤ Χανίων στη συχνότητα 100,6 FM είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Βέβαια, λόγω των μέτρων αλλά και των κινδύνων από τον κορωνοϊό, είναι σχεδόν αδύνατον να μεταβεί τεχνικός στη Μαλάξα για να δει τον πομπό. Σημειωτέον ότι οι τεχνικοί πομπών της ΕΡΤ έρχονται από το Ηράκλειο.
Αλλά ο ίδιος πομπός είχε βλάβη και πρόσφατα ενώ ακόμα και όταν εκπέμπει, παρουσιάζει συχνά προβλήματα ως προς τη διαμόρφωση του σήματος.
Προσφάτως επαναλειτούργησε πομπός της ΕΡΤ Χανίων στην Σκλόκα, στη συχνότητα 104 Fm που όμως εκπέμπει με χαμηλή ισχύ και αδυνατεί να καλύψει επαρκώς την πόλη, αντίθετα εξυπηρετεί περιαστικές περιοχές. Οσο για τον πομπό μεσαίων εδώ και μήνες έχει σταματήσει η λειτουργία του.
Οσο για τους αναμεταδότες των άλλων ραδιοφωνικών προγραμμάτων (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ) εκπέμπουν μόνο από Σκλόκα καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί δεύτεροι στο βασικό Κέντρο Εκπομπής των Χανίων που είναι η Μαλάξα. Λόγω όμως της γεωμορφολογίας του Νομού για να υπάρχει επαρκής κάλυψη τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη, απαιτούνται πομποί και στα δύο Κέντρα Εκπομπής.
Οσο για τα τηλεοπτικά προγράμματα, ακόμα η ΕΡΤ, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν έχει εγκαταστήσει στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο με τα δορυφορικά κανάλια που δωρεάν μπορεί να δει το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/4/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/provlimata-se-pompoys-tis-ert-gia-mia-akomi-fora-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου