Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Μεγάλη Εβδομάδα 2020

Η Μεγάλη Εβδομάδα φέτος θα είναι διαφορετική. Θα είναι έξω από τα πατροπαράδοτα έθιμα που θέλει τους Ελληνες να ταξιδεύουν στα χωριά τους, να σμίγουν με συγγενείς, φίλους και γνωστούς και να απολαμβάνουν όλοι μαζί το πασχαλινό τραπέζι.
Η Μεγάλη Εβδομάδα φέτος θα είναι καθοριστική. Γιατί έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αν το επίπεδο των κρουσμάτων διατηρηθεί χαμηλό, τότε δεν αποκλείεται τον Μάιο να δούμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Αυτή η χαλάρωση θα επιτρέψει σιγά – σιγά να αρχίσει να κινείται η αγορά και ως εκ τούτου η τοπική οικονομία. Σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνον η υγεία περισσότερων ανθρώπων θα τεθεί σε δοκιμασία αλλά και τα μέτρα θα παραταθούν και η ζημιά στην οικονομία θα είναι ανυπολόγιστη.
Η Μεγάλη Εβδομάδα φέτος απαιτεί υπομονή, σύνεση και προσοχή. Για εμάς και τους άλλους. Να μείνουμε σπίτι μήπως μπορέσουμε να βγούμε έξω τον Μάιο.
Τώρα, όμως, δεν κρίνεται μόνον η κοινωνική συνοχή. Τώρα, δοκιμάζεται ακόμα και η ίδια η έννοια της αλληλεγγύης, αλλά και το ίδιο το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας της.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/4/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/megali-evdomada-2020/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου