Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Το άλλο στοίχημα

Κατά γενική ομολογία η Ελλάδα αντιμετωπίζει, μέχρι τώρα, σε καλό επίπεδο την κρίση της πανδημίας. Τα κρούσματα είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες και κυρίως σε σχέση με γειτονικές χώρες που βιώνουν μια τραγωδία.
Αυτή η προσπάθεια οφείλεται βεβαίως στην υπευθυνότητα των πολιτών που στην πλειονότητά τους έχουν υπακούσει στα μέτρα, αλλά και στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων που έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Το γεγονός αυτό για τη χώρα μας δίνει ελπίδες για τη σταδιακή άρση των μέτρων, μέσα στον Μάιο όπως έχει αφήσει να εννοηθεί και η κυβέρνηση.
Τώρα, όμως, απαιτείται ουσιαστικός σχεδιασμός ώστε η επιστροφή στην κανονικότητα να μην συνοδευτεί από κύματα ανέργων και μεγάλη βλάβη στην οικονομία. Ηδη, ο τουρισμός μετρά ζημιές. Ζημιές όμως μετράνε και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως και οι εργαζόμενοι.
Και όλα αυτά ενώ έχει ανοίξει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις και αναμένεται και ο ΕΝΦΙΑ για τον οποίο δεν έχει γίνει καμία αναγγελία μείωσής του λόγω των συνθηκών.
Οσο για την ανεργία, αν το ποσοστό αυξηθεί σημαντικά, πώς θα στηριχθεί όλος αυτός ο κόσμος που υπό κανονικές συνθήκες θα εργαζόταν κανονικά;
Δεν μπορεί όμως την κρίση να πληρώσει πάλι η κοινωνία, υπέρ της οποίας πρέπει να έχουν τα όποια μέτρα αντίκρισμα και στο μέλλον.
Ιδού το μεγάλο στοίχημα, το άλλο… στοίχημα, για την πολιτεία…
Οψόμεθα…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 25/4/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-allo-stoichima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου