Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ζητούμενα

Οι πολίτες έχουν, πράγματι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των επιστημόνων αλλά και με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και μένουν στο σπίτι τους.
Ετσι, η κίνηση και στα Χανιά είναι εμφανώς περιορισμένη. Λίγα αυτοκίνητα κυκλοφορούν και ακόμα λιγότεροι είναι όσοι περπατούν στον δρόμο – προφανώς μετακινούμενοι από και προς τις δουλειές τους.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας ανέφερε χθες ότι «τα μέτρα θα κρατήσουν ορισμένες εβδομάδες ακόμα και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα αναθεωρούνται» και πρόσθεσε ότι αν δεν είχαμε λάβει έγκαιρα τα μέτρα, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς.
Τώρα, όλοι ή σχεδόν όλοι έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο από τον κορωνοϊό, την ανάγκη προστασίας της δημόσιας Υγείας, αλλά και στήριξης -κατά προτεραιότητα- του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Και αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να ξεχαστεί όταν η χώρα μας βγει από την υγειονομική αυτή κρίση. Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα την κάλυψη του ΕΣΥ με προσωπικό, την επέκταση των ΜΕΘ και την στήριξη – αναβάθμιση κάθε δομής Υγείας. Τα τωρινά ευχαριστήρια προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, που δίνει καθημερινά τη μάχη ενάντια στον νέο κορωνοϊό, να μετατραπούν σε πράξεις.
Επιπλέον, η επόμενη μέρα, μετά την υγειονομική κρίση, θα είναι επίσης δύσκολη σε ό,τι αφορά την οικονομία και την εργασία.
Το ζητούμενο θα είναι η οικονομία να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα. Και προς αυτή την κατεύθυνση, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα αλλά και τις θέσεις εργασίας. Για να μην ακολουθήσει μια άλλη, οικονομική, κρίση που θα οδηγήσει τον πληθυσμό στη φτώχεια με απρόβλεπτες συνέπειες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 3/4/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/zitoymena/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου