Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Επιταγές, δάνεια και… ρυθμίσεις

Εκδόθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ-30/3/2020) για τις μεταχρονολογημένες επιγαγές και συναλλαγματικές, η οποία αφορά επιταγές που λήγουν από τις 30 Μαρτίου και μέχρι την 31η Μαίου για τις οποίες επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν αναστολή προθεσμιών.
Ωστόσο, Χανιώτης επιχειρηματίας που επικοινώνησε με τα “Χανιώτικα νέα” σημείωσε ότι στην ΠΝΠ δεν περιλαμβάνεται το χρονικό διάστημα από την έναρξη των μέτρων, δηλαδή για επιταγές που έληξαν από τα μέσα Μαρτίου και έως τις 30/3.
Στο μεταξύ, στα “Χ.ν.” απευθύνθηκαν και αναγνώστες με στεγαστικό δανείο που εν μέσω των μέτρων έσπευδαν στις τράπεζες περιμένοντας την ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου και προβλέπει την τρίμηνη παράταση μέσω του “παγώματος” των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων του νόμου Κατσέλη και όσων δανειοληπτών έχουν ενταχθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.
Αρκετοί που δεν έχουν ενταχθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς η οικονομική κατάσταση είναι, λόγω των μέτρων, δύσκολη.
Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες που δεν περιλαμβάνονται στις αποφάσεις αυτές, η ΠΝΔ αναφέρει ότι «δύναται να χορηγηθεί η ως άνω αναστολή κατόπιν αίτησης του οφειλέτη και αξιολόγησης από τον πιστωτή».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/4/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epitages-daneia-kai-rythmiseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου