Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο ραδιοερασιτεχνισμός εξακολουθεί να μαγεύει

Παρά τη ψηφιακή εποχή μέσα στην οποία υποχωρούν οι αναλογικές τηλεπικοινωνίες, αρκετοί νέοι που έχουν “πάθος” για τις τηλεπικοινωνίες, εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τον ραδιοερασιτεχνισμό και ευρύτερα για τον αναλογικό τρόπο μετάδοσης των ραδιοκυμάτων.
Δεκάδες είναι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες στα Χανιά και στην Κρήτη ενώ κάθε χρόνο προστίθενται και καινούργιοι στην παρέα τους.
ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Στην Κρήτη έχει δημιουργηθεί η Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, η οποία διαθέτει την ιστοσελίδα: http://www.rasc.gr portal/.
Σύμφωνα με την Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, «οι ραδιοερασιτέχνες, μπορούν να επικοινωνήσουν με όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα ερτζιανά κύματα. Οι ραδιοερασιτέχνες, δεν κάνουν μεταδόσεις, όπως αυτές του ραδιοφώνου. Επίσης δεν σχετίζονται με το πειρατικό ραδιόφωνο, όπως πολλοί πιστεύουν ή τους χρήστες της μπάντας πολιτών Citizent’s Band (CB)».
Εδώ να σημειώσουμε ότι με την υποστήριξη ραδιοερασιτεχνών, επιτεύχθηκε για πρώτη φορά συνομιλία μαθητών με κοσμοναύτη στο Διάστημα στην ελληνική γλώσσα! Η συνομιλία έγινε ανάμεσα σε μαθητές του 14ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης και του Ρώσου κοσμοναύτη Ελληνικής  – Ποντιακής καταγωγής, Θεόδωρου Γιουρτσίχιν –
Τη φωνή του κοσμοναύτη κατέγραψε στα Χανιά το μέλος του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης και ραδιοερασιτέχνης, Δημήτρης Πατεράκης (sv9ako), στη συχνότητα των 145,805 Mhz των VHF.
Η λήψη έγινε χωρίς τη μεσολάβηση δορυφόρου ή αναμεταδότη: από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απευθείας στον δέκτη των VHF.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ
Στο μεταξύ, εξετάσεις υποψηφίων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Α΄ περιόδου 2017, έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, (οδός Νεροκούρου 30 Χανιά), με ώρα έναρξης 9 π.μ. και θα διενεργηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, με τη χρήση εγκατεστημένου μηχανογραφικού συστήματος εξετάσεων.
Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις από τους υποψήφιους  που έχουν μόνιμη κατοικία στo Νομό Χανίων, θα πρέπει να γίνει μέχρι Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/5/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/o-radioerasitechnismos-exakolouthi-na-magevi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου