Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τα Χανιά του πολιτισμού

Αν σταχυολογήσουμε τα δρώμενα των Χανίων το τελευταίο διάστημα θα διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο πολιτισμός αλλά και τα δρώμενα κρατιούνται -και ευτυχώς- πολύ ψηλά. Εκδηλώσεις διαφορετικές μεταξύ τους και συνάμα σημαντικές, δίνουν το δικό τους τόνο στον ρυθμό της πόλης.
Εχουμε λοιπόν και λέμε:
• Το διεθνές συνέδριο των Μουσείων Τυπογραφίας, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην πόλη μας. Ενα συνέδριο για την αναίμακτη επανάσταση που άλλαξε πραγματικά τον κόσμο.
• Το “φεγγάρι στη Ρόδα” με εκατοντάδες ποδηλάτες να συμμετέχουν δίνοντας το δικό τους τόνο.
• Τη συναρπαστική περφόμανς της Ελιας Βεργανελάκη “ΚLIMAKA” που είδαμε στη Δημοτική Πινακοθήκη και η οποία επαναλαμβάνεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή. Μια εξαιρετική περφόμανς για το τι είναι, τελικά, ο άνθρωπος και πού φτάνει ο ναρκισσισμός του, σε κινησιολογία της Μαρίας Μεντέζ και μουσική του Δημήτρη Σιδερή.
• Τις θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που γίνονται αυτές τις μέρες στα Χανιά και δεν είναι λίγες. Χρόνο και διάθεση να έχει κάποιος για να απολαύσει την παράσταση της επιλογής του.
• Τις εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα Χανιά, στην Αγ. Μαρίνα και στον Πλατανιά. Εκθέσεις ενδιαφέρουσες από σημαντικούς καλλιτέχνες.
Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα δρώμενα αυτών των ημερών. Τα Χανιά του πολιτισμού είναι πάντα εδώ!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/5/2017)
http://www.haniotika-nea.gr/ta-chania-tou-politismou-4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου