Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Διήμερο εκδηλώσεων από τα σχολεία της οδού Κοραή στα Χανιά

Διήμερο πολιτιστικό δρώμενο οργανώνουν τα σχολεία της οδού Κοραή, τα οποία ανοίγουν τις πόρτες των σχολικών αυλών τους, την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 10 π.μ. εώς τις 2 μ.μ. και το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ..
•Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 8 Απριλίου, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και περιλαμβάνουν: Παρουσίαση πειραμάτων από τις Ε΄και ΣΤ΄τάξεις του 3ου Δημοτικού. Χορωδία και ορχήστρα από την Γ΄τάξη του 3ου Δημοτικού. Παραδοσιακά παιχνίδια με την Γ΄τάξη του 3ου Δημοτικού. Εξελιγκτική πορεία εκπαίδευσης μέσα από μια ποδηλατική δράση της Γ΄τάξης του 3ου Δημοτικού. Παιχνίδια της Δ΄τάξης του 3ου Δημοτικού σε συνεργασία με τους “Οδηγούς”. Βιωματικό παιχνίδι ενάντια στις εξαρτήσεις, με την Α’ τάξη του 2ου Λυκείου και την Στ΄του 3ου Δημοτικού.
Θα ακολουθήσουν από τις 12 έως τις 2 μ.μ. τουρνουά μπάσκετ, πινγκ πονγκ και βόλει μεταξύ ομάδων των Λυκείων με συνοδεία μουσικής από DJ, παρουσίαση πειραμάτων από την ομάδα “Δευτερόνια” του 2ου Γυμνασίου, παρουσίαση έργων τεχνολογίας μαθητών του 2ου Γυμνασίου, παιχνίδια από τις περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου Γυμνασίου, μουσικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου.
•Το Σάββατο 9 Απριλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί στις 10 παρουσίαση εκθεμάτων και σχεδίασης τρισδιάστατου εκτυπωτή από το 1ο ΕΠΑΛ, στις 10 τουρνουά μπάσκετ 2ου Γυμνασίου, στις 11 “Φυσικά” του δρομου με το ΕΚΦΕ Χανίων (πειράματα), στις 12 “περιβαλλοντικό παιχνίδι για τη σωστή διαχείριση του νερού” από το ΚΠΕ Βάμου και στις 12.30 μ.μ. ποδηλατοδρομία μετά μουσικής στους δρόμους της πόλης από τους “ΠοδηΛάτρεις”, τη μουσική συντροφιά “Καθ’ ωδών” και μαθητές, γονείς και καθηγητές των σχολείων. Το απόγευμα στις 6 μ.μ. συνέχιση τουρνουά των σχολείων – τελικοί, στις 6.30 μ.μ. “στους δρόμους της άνοιξης από τα Ολ. Νηπιαγωγεία 3ο και 4ο Χανίων, στις 7.15 μ.μ. χορό από ομάδα του 2ου Λυκείου – κρητικοί χοροί από το 2ο Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ, στις 8 μ.μ. μουσική και στις 9.45 μ.μ. λήξη.
Παράλληλα θα λειτουργήσουν περίπτερα από σχολεία και ομάδες μαθητών, θα αναπτυχθούν γκράφιτι από ομάδες παιδιών και θα γίνουν και άλλες δραστηριότητες, όπως η διεξαγωγή έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου για τη σχέση ανάμεσα σε εφήβεια κα εξαρτησιογόνες ουσίες (π.χ. κάπνισμα, αλκοόλ) στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας της Α’ Λυκείου, έκθεση φωτογραφίας από το 2ο Γυμνάσιο με τίτλο: “Τα Χανιά στις διαδρομές των αιώνων”, κ.α..
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές στον ίδιο δρόμο, συντονίζουν πολύμορφες δράσεις. Εκθέσεις,παιχνίδια, πειράματα, χορός, θέατρο, μουσικές, ποιήματα…στην Κοραή
Τα σχολεία ανοίγουν προς τα έξω και μας καλούν να μοιραστούμε μνήμες και σχέδια μελλοντικά.
Συμμετέχουν Αρχιτεκτονική σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης, Ομάδα αρχιτεκτόνων p-public, ΚΠΕ Βάμου, ΕΚΦΕ, Ποδηλάτρεις και το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Χανίων”».
(Χανιώτικα νέα web - 4/4/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/diimero-ekdiloseon-apo-ta-scholia-tis-odou-korai-sta-chania/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου