Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Πολυτεχνείο Κρήτης και να πάρουν μια “μεγάλη γεύση” από το σημαντικό ερευνητικό έργο που επιτελείται στο χανιώτικο αυτό Α.Ε.Ι. θα έχουν σήμερα οι κάτοικοι του νησιού.
Η ημέρα γνωριμίας θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στην Πολυτεχνειούπολη στα Κουνουπιδιανά.
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Πολυτεχνείο Κρήτης κρίθηκε ως ένα από τα πιο παραγωγικά Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα σύμφωνα με την Εκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία του κοινοποιήθηκε από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Επιπλέον, όπως μας έλεγε πρόσφατα ο πρύτανης Βασίλης Διγαλάκης, το 2015, σε αναφορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Πολυτεχνείο είναι το 5ο Πανεπιστήμιο στη χώρα, σε απόλυτο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων.
Μάλιστα, «τα χρήματα που φέρνει το Πολυτεχνείο στη χώρα μέσω ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι περισσότερα από τα χρήματα που δίνει το κράτος στο Πολυτεχνείο Κρήτης».
Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι μέσα στο Πολυτεχνείο επιτελείται μεθοδική δουλειά. Βέβαια, από το επίσημο ελληνικό κράτος παραμένει η υποχρηματοδότηση. Ομως, η στήριξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα έπρεπε να αποτελούσε προτεραιότητα. Οπως και οι δράσεις εξωστρέφειας που αυτή τη στιγμή -και ευτυχώς- επιτελούνται χάρη στον ζήλο καθηγητών και προσωπικού.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/4/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-to-politechnio-kritis-2/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου