Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Μέσα στον Μάιο τομέας ΕΚΑΒ για Αποκόρωνα - Σφακιά

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να λειτουργήσει ο Τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων ο οποίος θα στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Γεωργιούπολης στην περιοχή του Καβρού. Ηδη, στο πρώην Δημαρχείο στεγάζεται το Πολυϊατρείο Κουρνά.
H  ανακοίνωση για τη δημιουργία του νέου Τομέα του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας έγινε προχθές από τους δύο Δήμους.
koukianakissΧθες, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπογράμμισε ότι η δημιουργία μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων ήταν στόχος της δημοτικής αρχής και “στοίχημα” για τον ίδιο.
Ο κ. Κουκιανάκης εξήγησε ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ θα καλύψει την εθνική οδό στα όρια του Δήμου Αποκορώνου, τον κάθετο οδικό άξονα από τις Βρύσες έως τα Σφακιά αλλά και απομακρυσμένες περιοχές όπως η Ανώπολη, το Φραγκοκάστελλο και η Σκαλωτή.
Επιπλέον, όπως ο ίδιος σημείωσε, μέγιστο ζητούμενο για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής μας, ήταν η παροχή πρώτων βοηθειών τόσο στους επισκέπτες όσο και στους μόνιμους κατοίκους.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου συμπλήρωσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια συμμετειχε σθεναρά και ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός» ενώ ευχαρίστησε επίσης «τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη ο οποίος μας βοήθησε στην υλοποίηση αυτού του στόχου».
Σε ερώτηση για το πότε θα λειτουργήσει ο Τομέας ΕΚΑΒ, ο κ. Κουκιανάκης απάντησε ότι «οι διαβεβαιώσεις είναι ότι μετά τη θεσμοθέτησή του, μέσα στον Μάιο, θα έρθουν τα πρώτα πληρώματα και το πρώτο ασθενοφόρο. Με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί θα στελεχώσουν κατ’ αρχήν τέσσερα άτομα το ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων. Εμείς ως Δήμος Αποκορώνου έχουμε δώσει ήδη την απαιτούμενη κτηριακή υποδομή, το πρώην Δημαρχείο Καβρού όπου στεγάζεται επίσης το Πολυϊατρείο Κουρνά, όπου έχει γίνει πρόσληψη ενός ειδικού γιατρού (παθολόγου) από τις δύο θέσεις που υπάρχουν. Ο Δήμος διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή (τηλέφωνο, ιντερνετ, νερό, ρεύμα, διανομή) για να έχει την συγκεκριμένη δομή. Το άκουσμα της είδησης έχει χαροποιήσει τους Αποκορωνιώτες».
Σε ανακοίνωσή τους οι Δήμοι Αποκορώνου και Σφακίων είχαν κάνει γνωστό ότι η ίδρυση του μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ το οποίο αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του διευθυντή του Παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β. Ηρακλείου Κρήτης.
Σύμφωνα με τους δύο Δήμους, «η έδρα του νέου μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς διαθέτει εξαιρετικά γεωγραφικά, πληθυσμιακά και κτηριακά πλεονεκτήματα, καθώς η θέση βρίσκεται στα σύνορα των νομών Χανίων και Ρεθύμνου και γεφυρώνει τους δύο υφιστάμενους σταθμούς και την μεγάλη μεταξύ τους απόσταση. Οπως προκύπτει και από την εισήγηση, ένας επιπλέον λόγος που οδήγησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ σε αυτή την απόφαση, είναι το πολύ σημαντικό κτιριακό πλεονέκτημα για τον νέο Τομέα ΕΚΑΒ στον Καβρό, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αποκορώνου προχώρησε στη λήψη της 237/2014 απόφασης του, σύμφωνα με την οποία παραχωρεί το απαιτούμενο τμήμα του νεοανεγερθέντος δημοτικού κτιρίου, για 30 χρόνια στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, η οποία το αποδέχθηκε μετά από αυτοψία και θετική αξιολόγησή του».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους οι δύο Δήμοι αναφέρουν ότι «είναι προφανής και καθοριστική η παρουσία και συμβολή του Χανιώτη και Σφακιανού αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη» προς τον οποίο εκφράζουν ευχαριστίες καθώς, όπως σημειώνουν,  «γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της περιοχής, πραγματοποίησε από την ανάληψη των καθηκόντων του όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση αυτής της σημαντικής νέας υποδομής υγείας στον δυτικό νομό Χανίων».
Τέλος εκφράζουν ευχαριστίες «στην ηγεσία και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ».
(Χανιώτικα νέα - 29/4/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mesa-ston-maio-o-tomeas-ekav/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου