Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Κοινωφελής εργασία

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μπορεί να μην δίνουν ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, δίνουν όμως μικρή “ανάσα” σε ανθρώπους που αναζητούν εργασία.
Ως εκ τούτου ο αποκλεισμός Δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων της Κρήτης, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που εκπονεί το Υπουργείο Εργασίας και που αναμένεται να “τρέξει” για τις επόμενες εβδομάδες, είναι ακατανόητος.
Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την έντονη δυσαρέσκειά της στη «διαφαινόμενη πρόθεση», όπως αναφέρει σ’ ανακοίνωσή της, του Υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι Δήμοι της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, εξέφρασε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Σύμφωνα με την Κ.Ε.Δ.Ε., σε πρόσφατη σύσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου με τους δημάρχους των 34 Δήμων που θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, «δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το αν το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο σύνολο των Δήμων της χώρας, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί. Αντιθέτως υπογραμμίστηκε πως για το 2016 το πρόγραμμα απευθύνεται στους 51 Δήμους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με την επισήμανση πως για το 2017 θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση».
Ορθώς η Κ.Ε.Δ.Ε. ζητά το πρόγραμμα «να ανοίξει για όλους τους Δήμους και μάλιστα με προτεραιότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης».
Σκοπεύει το Υπουργείο Εργασίας να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/4/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kinofelis-ergasia/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου