Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αξονας οδικής… ανασφάλειας

Η οδική… ανασφάλεια συνεχίζεται στη κατ΄επίφασην εθνική οδό της Κρήτης καθώς παραμένουν οι κρυμένες πίσω από τη βλάστηση πινακίδες, η ελλιπής σήμανση, η έλλειψη διαχωριστικού και πολλά ακόμη προβλήματα που καθιστούν τον Βόρειο Οδικό Αξονα έναν επικίνδυνο δρόμο. Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα η χθεσινή επιστολή της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων προς τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης που, επιπλέον, επισημαίνει το ακαθάριστο ή μπαζωμένο πρανές στην άκρη της ασφάλτου, τον τραγικό ασφαλτοτάπητα αλλά και την απουσία καθαριότητας στους χώρους στάθμευσης.
Στις 16 Ιουλίου 2014, δηλαδή πριν δέκα μήνες, σε επιτόπιο ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων” στη διαδρομή από τα Χανιά έως τον Πλατανιά, αναδείχτηκαν όλα αυτά τα προβλήματα με τον
αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη να δηλώνει ότι ο ΒΟΑΚ «δεν είναι ούτε επαρχιακό, ούτε εθνικό δίκτυο. Δεν ξέρει κανένας μας τι είναι στην πραγματικότητα».
Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει, σε πολλές περιπτώσεις, να “μαντέψουν” τα όρια ταχύτητας τα οποία εναλασσόνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τις κάμερες να “απειλούν” τους παραβάτες.
Επείγει λοιπόν ένα συνολικό έργο παρεμβάσεων και στο τμήμα Χανίων του ΒΟΑΚ. Γιατί κρατάει χρόνια η ίδια κολώνια.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/4/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/259341/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου