Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οικονομία και... tv

» Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην πολιτική ζωή το εξής παράδοξο: Υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι μέχρι πρότινος τηρούσαν κριτική στάση απέναντι στα Μ.Μ.Ε. και δη στα τηλεοπτικά δίκτυα, να έχουν ανακαλύψει τη γοητεία της… μικρής οθόνης.
Ετσι, σχεδόν καθημερινά σε δελτία ειδήσεων και τηλεοπτικές εκπομπές κάνουν εμφανίσεις και εκφράζουν τις θέσεις τους και τις θέσεις της κυβέρνησης για το μείζον ζήτημα της οικονομίας και της κρίσης.
Εως εδώ καλά: Είναι σημαντικό ο πολίτης να ενημερώνεται από τους ίδιους τους εκπροσώπους του για τις θέσεις και την πολιτική τους. Μόνο που οι υπουργοί δεν θα κριθούν από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, αλλά από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Από το αν και πώς θα καταφέρουν να διασώσουν τη χώρα και την κοινωνία η οποία έχει υποφέρει άγρια τα τελευταία χρόνια.
Η Ελλάδα, είναι αλήθεια, ύψωσε ανάστημα στους Ευρωπαίους εταίρους της και αυτό έκανε πολλούς να χαρούν. Να αισθανθούν μια εθνική υπερηφάνεια.
Ωστόσο, τα δύσκολα έχουν ήδη αρχίσει. Το ταμείο της χώρας είναι μείον, γι’ αυτό και οι αρμόδιοι υπουργοί διαπραγματεύονται για συνέχιση της χρηματοδότησης με ευνοϊκότερους όρους.
Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, θα καθορίσει το μέλλον του τόπου. Και αυτό απαιτεί… ιδρώτα και όχι ανέξοδες εμφανίσεις…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 14/3/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ikonomia-ke-tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου