Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΕΡΤ σημαίνει Ελλάδα

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα της ΕΡΤ αποτελεί υλοποίηση μίας προεκλογικής εξαγγελίας. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Γιατί η ΕΡΤ μεταξύ άλλων:
-Είναι η ραδιοτηλεοπτική ιστορία της χώρας: Γενιές επί γενεών έχουν μεγαλώσει με το σήμα της ΕΡΤ και με τον ήχο του «Τσοπανάκου», το οποίο πρέπει να επανέλθει κάτω από το γενικό τίτλο: ΕΡΤ. Γιατί η μουσική του «Τσοπανάκου» είναι ο εθνικός ύμνος της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
-Είναι η «Φωνή της Ελλάδος» στον κόσμο: Η ΕΡΑ-5, Πέμπτο Πρόγραμμα ή πιο σωστά, η «Φωνή της Ελλάδος» με τις εκπομπές της από το Διαδίκτυο και κυρίως από τα βραχέα κύματα διαχρονικά κρατούσε συντροφιά στον Ελληνισμό όπου γης όπως και στους ναυτικούς μας. Η «Φωνή της Ελλάδος» πρέπει λοιπόν να ξαναεκπέμψει μέσα από τους πομπούς και τις συχνότητες των βραχέων κυμάτων.
-Είναι οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που κρατούσαν συντροφιά από τα FM και τα μεσαία τους κατά τόπους ακροατές της κρατικής ή πιο σωστά δημόσιας ραδιοφωνίας. Τη δε νύχτα, οι σταθμοί της ΕΡΑ μέσα από τα μεσαία ακούγονταν σε μεγάλες αποστάσεις. Υπάρχουν αναφορές για μακρινές λήψεις της ΕΡΑ Χανίων από τους 1512 Χιλιόκυκλους, της ΕΡΑ Κομοτηνής από τους 1404, της ΕΡΑ Ζακύνθου από τους 927, της ΕΡΑ Κέρκυρας από τους 1008 της ΕΡΑ Ρόδου από τους 1260 Khz.
-Είναι τα τηλεοπτικά κανάλια: ΕΤ-1, ΝΕΤ ή ΕΤ-2, ΕΤ-3 που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας.
Η κυβέρνηση όμως, πέραν από το άνοιγμα της ΕΡΤ, ας εξετάσει και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πάλι η αναμετάδοση του Euronews το οποίο διακόπηκε από τις δημόσιες ψηφιακές ελληνικές συχνότητες, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμά του στην ελληνική γλώσσα, μολονότι ιδρυτικό του μέλος είναι η ΕΡΤ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(6/3/2015 - enetpress.gr)
Link: http://www.enetpress.gr/el/m-m-e/ert-simainei-ellada.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου