Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πύργος 1,2 δισ. ευρώ ενώ οι φτωχοί πληθαίνουν

Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότεροι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εγκαινιάστηκε προχθές στη Φρανκφούρτη ο νέος πύργος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κόστους, όπως μετέδωσαν εγχώρια και διεθνή Μ.Μ.Ε., 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση κινημάτων της Ευρώπης που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία και τη φτώχεια με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπα ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού.
Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και της Αστυνομίας.
Οπως μετέδωσαν τα διεθνή Μ.Μ.Ε., οι διαδηλώσεις είχαν συμμετοχή από όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, στη Φρανκφούρτη έφτασαν λεωφορεία με διαδηλωτές από αρκετές πόλεις της γερμανικής επικράτειας, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
ΕΙναι προφανές ότι όσο οι ηγέτες της Ε.Ε. επιμένουν στις πολιτικές άγριας λιτότητας και απομακρύνονται από τις κοινωνίες τους, τόσο θα γιγαντώνονται τα κινήματα αμφισβήτησης της Ε.Ε. και των μηχανισμών της. Μόνο η αλλαγή των οικονομικών πολιτικών θα φέρει τις κοινωνίες κοντά στα οράματα της Ευρώπης. Και όχι η συνέχιση της λιτότητας σε βάρος των πολιτών.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/3/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pirgos-12-dis-evro-eno-i-ftochi-plithenoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου