Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Γεφυράκι... κινδύνου

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε η πρώτη χρονιά (!) που αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο της παλιάς εθνικής οδού: στο γεφυράκι στα Ραπανιανά του Δήμου Πλατανιά. Εκεί όπου ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα. Οπως είχαμε σημειώσει και κατά το παρελθόν, ο συγκεκριμένος δρόμος απέκτησε μεγαλύτερο πλάτος με έργα που έγιναν  από την αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά το γεφυράκι στα Ραπανιανά παρέμεινε στην ίδια κατάσταση. Ετσι, ξαφνικά  ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα.
Στις 25 Μαρτίου 2013 σε ένα σχόλιό μας για το… γεφυράκι μας είχε απαντήσει ο Δήμος Πλατανιά ότι αρμόδια για την αποκατάσταση της παλιάς εθνικής οδού στα Ραπανιανά – Καμισιανά είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Κρήτης.
Τότε, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης είχε απαντήσει ότι «είναι ευρέως γνωστό ότι για την εκτέλεση εργασιών στην Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισάμου αρμόδια είναι η Δ/νση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Κρήτης, ως εκ τούτου ο Δήμος Πλατανιά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανενός είδους εργασία στο συγκεκριμένο σημείο. Παρά ταύτα ο Δήμος με τα υπ’ αριθμ. 25515/11-10-11 και 7760/19-4-13 έγγραφά του έχει ζητήσει επανειλημμένα την αποπεράτωση της κατασκευής πεζογέφυρας στα Ραπανιανά της Τ.Κ. Καμισιανών της Δ.Ε. Κολυμπαρίου, τονίζοντας παράλληλα την επικινδυνότητα της υφιστάμενης γέφυρας τόσο για τα οχήματα, αλλά κυρίως για τους πεζούς, ιδιαίτερα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος».
Εν έτει 2015 παραμένει η ίδια κατάσταση. Τα σχόλια περιττεύουν…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/3/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gefiraki-kindinou/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου