Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

"Ταξίδι" σε μέρες σπαρμένες με όνειρα, με "το πρώτο λουλούδι" του Μάνου Κοντολέων

 Ενα όμορφο ταξίδι για το μέρος «όπου οι μέρες θα ’ναι σπαρμένες όνειρα κι οι νύχτες γεμάτες λάμψη» συντελέστηκε χθες στον πολυχώρο “Το Μεγάλο Ο” μέσα από μια συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων για την παρουσίαση του βιβλίου του “Το πρώτο λουλούδι”.
Η παρουσίαση είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς “Το πρώτο λουλούδι” αποδόθηκε σε θεατρική διασκευή της Αννας Κοντολέων από ομάδα του “Μεγάλου Ο” που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους.
Ηταν μια ζωντανή – διαδραστική με το κοινό παρουσίαση.
Το βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών, μάς “ταξιδεύει” σε μια εποχή και σε έναν τόπο, όπου ζούσανε δύο αδερφές. Η Χρυσαφένια (αγαπημένη της μέρας και των ανθρώπων) και η Ασημένια (αγαπημένη της νύχτας και των άλλων πλασμάτων).
«Αλλά αν οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά τις ξεχωρίζανε, εκείνες θέλανε να τις αγαπάνε όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν ένα ταξίδι για να βρούνε το μέρος όπου οι μέρες θα ήταν σπαρμένες όνειρα κι οι νύχτες γεμάτες λάμψη. Ξεκίνησαν το ταξίδι και δημιούργησαν το θαύμα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο συγγραφέας σημειώνει ότι «τη Χρυσαφένια και την Ασημένια οι αναγνώστες μου μπορεί να τις έχουν συναντήσει και σε ένα άλλο βιβλίο μου -το “Χρυσαφένια, Ασημένια… Νύχτα Χριστουγεννιάτικη”. Εδώ το ταξίδι τους τις φέρνει κοντά σε ένα άλλο θαύμα».
Ο Μάνος Κοντολέων υπέγραψε βιβλία του για τα παιδιά.
Την εκδήλωση οργάνωσαν “Το Μεγάλο Ο” (Γρηγορίου Ε’ 69, στον δρόμο της Πυροσβεστικής) και οι “Εκδόσεις Πατάκη”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 30/3/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/taxidi-se-meres-sparmenes-me-onira/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου