Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δημιουργική αντιπαράθεση και όχι κραυγές

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες στείρες κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και μεταξύ κομμάτων για τα θέματα της οικονομίας.
Αυτές οι αντιπαραθέσεις περισσότερο μοιάζει να γίνονται για… λαϊκή κατανάλωση και λιγότερο για λόγους ουσίας.
Η κατάσταση, ωστόσο, στην ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό φαίνεται ότι το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις – ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών. Παράλληλα, όμως, η κατάσταση στην κοινωνία είναι, θα έλεγε κανείς, δραματική.
Η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας είναι ένα μέτρο σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν θα φέρει την άνοιξη.
Η κοινωνία που χάρηκε όταν είδε ότι η Ελλάδα ύψωσε το ανάστημά της στην Ευρώπη, περιμένει τώρα να δει ουσιαστικές πράξεις που θα την βοηθήσουν να ανασάνει οικονομικά. Να μπει τέλος στην άδικη φορολογία και στα χαράτσια που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τις αντοχές των πολιτών. Αυτό είναι το μεγάλο «στοίχημα» για το οποίο θα κριθεί η κυβέρνηση.
Η εθνική συνεννόηση προς αυτή την κατεύθυνση, που για να επιτευχθεί πρέπει να ξεπεραστούν αγκυλώσεις, εγωισμοί και αντιλήψεις του παρελθόντος, θα βοηθούσε σίγουρα τον τόπο. Θα βοηθούσαν επίσης οι δημιουργικές αντιπαραθέσεις. Οχι όμως οι αδιέξοδες κραυγές που θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν.
(Χανιώτικα νέα - 3/3/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dimiourgiki-antiparathesi-ke-ochi-kravges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου