Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ελεγχοι και σε νοσοκομεία της Κρήτης για Siemens

Στο Νοσοκομείο Χανίων βρέθηκαν χθες δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των ερευνών για τις προμήθειες από τη Siemens.
Την ίδια ώρα έγινε έλεγχος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από άλλο κλιμάκιο του υπουργείου.
Ο έλεγχος αφορά το αν έγιναν συμβάσεις, πότε και με ποιον τρόπο, αν τηρήθηκαν δηλαδή οι νόμιμες διαδικασίες. Οι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας έφτασαν στο Νοσοκομείο Χανίων στις 8 χθες το πρωί και παρέμειναν για περίπου δύο ώρες. Ο έλεγχος αφορά μία σύμβαση του 2007 για αναισθησιολογικά μηχανήματα, καθώς και δύο συμβάσεις που σχετίζονται με το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Χανίων.
Στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας μπήκε χθες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού έγινε έλεγχος συμβάσεων παλαιότερων ετών με τη Siemens, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε έλεγχος για τη δυνατότητα χορήγησης χημειοθεραπευτικών σχημάτων στο νοσοκομείο, έπειτα από καταγγελία νοσηλευτών. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ελέγχθηκαν από τους επιθεωρητές δύο συμβάσεις που αφορούν παλαιούς διαγωνισμούς -συγκεκριμένα το 1998- που κατακυρώθηκαν στην εταιρεία Siemens.
Πρόκειται για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και συγκεκριμένα αναπνευστήρες και μόνιτορ, όχι όμως μεγάλης αξίας.
Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Μοσχοβάκη, δεν είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε άλλες συμβάσεις με την εταιρεία. Μόνον ο αξονικός τομογράφος είναι της Siemens, αλλά είχε γίνει η σύμβαση μέσω υπουργείου και όχι απευθείας από το νοσοκομείο, όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Οι επιθεωρητές, μετά τον έλεγχο, θα συντάξουν το πόρισμά τους, το οποίο θα το παραδώσουν στη συνέχεια στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το θέμα.
Γ. ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Ελευθεροτυπία - 16/7/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=183618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου