Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Για το Ελαφονήσι

Εκατοντάδες πολίτες ζητούν την προστασία του Ελαφονησίου και μέσω του Ιντερνετ! Στο δημοφιλές Facebook έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες για το Ελαφονήσι των Χανίων. Η μία με όνομα S.O.S. LAFONISI δημιουργήθηκε «από μια ομάδα ατόμων που αγαπούν το μαγευτικό Λαφονήσι του Νομού Χανίων - προστατευόμενο τόπο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (δίκτυο Natura 2000) -,και απαιτούν την άμεση ψήφιση του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου το οποίο δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας για την περιοχή». Η ομάδα αυτή χθες το μεσημέρι είχε 987 μέλη.
Η δεύτερη με όνομα: «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠEΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ» είχε 870 μέλη. Οι δημιουργοί της ομάδας σημειώνουν: «Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό πληροφορούμαστε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη δημόσια τοποθέτηση –αντίθεση των τοπικών βουλευτών στην εκπονούμενη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ) της περιοχής Ελαφονήσου πριν ακόμα αυτή ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς δημόσια διαβούλευση.
Προς τι η βιασύνη τους;».
Τα κινήματα πολιτών αναπτύσσονται πλέον και μέσω του Διαδικτύου. Και όσοι έγιναν μέλη στις δύο αυτές ομάδες δεν είναι λίγοι. Το Ελαφονήσι χρειάζεται προστασία.
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου