Κυριακή 26 Απριλίου 2009

"Φεγγάρι στη Ρόδα" - Πανσέληνος με ποδήλατα



Για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, την πανσέληνο του Μαίου, το "Φεγγάρι στη Ρόδα". Πρόκειται για ένα παιγνίδι με ποδήλατα, που οργανώνει η ομάδα: "Ποδηλάτρεις" σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Χανίων (ΚΙΝΟΧ) και τον ραδιοφωνικό σταθμό Dcode 96,2 και το οποίο θα ξεκινήσει στις 9.45 περίπου το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαίου από την πλατεία Αγοράς.
Από εκεί οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν μια διαδρομή μέσα στην παλιά πόλη, με βάση κάποια γράμματα και όλο αυτό το σκηνικό θα κινηματογραφηθεί και θα αποτελέσει μια ταινία μικρού μήκους.
Το θέμα του παιγνιδιού είναι: "Η άλωση των Πύργων".
Στην ιστοσελίδα τους οι "Ποδηλάτρεις" (www.podilatreis.gr και podilatontas.blogspot.com) σημειώνουν χαρακτηριστικά:
" Όσοι το θυμάστε από πρόπερσι δε χρειάζεται καν να σας πούμε τίποτα. Όσοι όμως δε το ζήσατε, ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη νύχτα της ζωής σας! Μην σας μπερδεύουν οι κανόνες...με λίγα λόγια στο παιχνίδι / ταινία κυνηγάτε γράμματα, άρα και όσους έχουν αυτά τα γράμματα. Να είστε σίγουροι ότι θα πέσετε πολύ «χαμηλά» για να τα αποκτήσετε...
Η πόλη των Χανίων στις 8 Μαΐου θα σεληνιαστεί. Τα ποδήλατα θα τρέχουν δαιμονισμένα μέσα στην παλιά πόλη, οι κινηματογραφιστές θα ζητούν παράλογα πράγματα, το φεγγάρι θα συντονίζει τα πάντα από ψηλά, οι περαστικοί θα ρωτούν με απορία τί γίνεται … η δημιουργικότητα, το παιχνίδι, η φαντασία θα δώσουν τις απαντήσεις".
Στο ποιοι μπορούν να συμμετέχουν, αναφέρεται:
Ο καθένας που μπορεί να ποδηλατεί και να ξενυχτήσει μια φορά πριν τη δουλειά του.
Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα, Σάββατο 9 Μαίου, το απόγευμα, θα γίνει και πορεία από το δημαρχείο Χανίων μέχρι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, όπου θα γίνει η ετήσια εκδήλωση της κίνησης πολιτών για να μη τσιμεντοποιηθεί το στρατόπεδο ενώ την Κυριακή 10 Μαίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγοράς θα ξεκινήσει ποδηλατοπορεία στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για την προβολή της ιδέας του ποδηλάτου ως μέσο μετακινήσεων στις πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου