Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ανησυχία Κύρκου για αριστερίστικο «Ρεύμα» στον ΣΥΝ

Των ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ - ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Ανήσυχος για το μέλλον του ΣΥΝ εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Κύρκος, που με ευθύ τρόπο έριξε τα πυρά του εναντίον του Αριστερού Ρεύματος.
Την ώρα που στελέχη των δύο τάσεων του κόμματος, του Αριστερού Ρεύματος και της Ανανεωτικής Πτέρυγας, προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς δήλωσε: «Παρουσιάζεται μια βαθμιαία κατολίσθηση και αλλοίωση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του ΣΥΝ. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να του επιβάλουν μια ορισμένη πολιτική γραμμή, η οποία περισσότερο αριστερίστικη είναι παρά αριστερή, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Η αντίσταση που θα υπάρξει μέσα στο σώμα των οπαδών του ΣΥΝ είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει και ανησυχητικές εξελίξεις».
Αναφερόμενος στην ένταση των τελευταίων ημερών, υποστήριξε (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ότι «η ένταση προήλθε από την προσπάθεια κάποιων να καταληφθεί ο χώρος του ΣΥΝ και να του επιβληθούν ορισμένες λύσεις». Χαρακτήρισε κορυφαίο λάθος την «υποβάθμιση» του Δημήτρη Παπαδημούλη και όταν ρωτήθηκε εάν συμφωνεί με την άποψη του Φώτη Κουβέλη ότι «εξυφαίνονται σχέδια ακόμα και πολιτικών "διώξεων" μέσα στο κόμμα», απάντησε: «Συμφωνώ απολύτως με την παρατήρηση του Κουβέλη. Δεν βρίσκω καμιά απολύτως δικαιολογία για τη στάση απέναντι στην υποψηφιότητα Παπαδημούλη».
Ο Αλέκος Αλαβάνος χθες το βράδυ («Μέγκα») είπε ότι ανέγνωσε τη δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου μ' έναν διαφορετικό τρόπο. «Τη βλέπω σαν μια μάχη» είπε, χαρακτηρίζοντας «σοφό» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Μιλώντας για τους υψηλούς τόνους των τελευταίων ημερών μεταξύ στελεχών του ΣΥΝ παραδέχτηκε ότι «αυτά δεν λύνονται σ' ένα δημόσιο τραπέζι».
Ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά είπε πως δεν τον φοβίζει ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν τις διαφορετικές απόψεις κάτω από το τραπέζι. Σε ομιλία του επιτέθηκε στην κυβέρνηση που -όπως- είπε «αυτό που την ενδιαφέρει είναι να τα βρει με τον ΛΑΟΣ για να σώσει, έστω και με τον τρόπο αυτό, την προοπτική παραμονής της στην εξουσία».
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη. «Με τέτοιο όραμα για διέξοδο από την κρίση, δεν είναι τυχαίο που το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει για μία φορά ακόμα τον κ. Σημίτη. Δυστυχώς, ο κ. Παπανδρέου επιλέγει την εκσυγχρονιστική πεπατημένη. Μας θυμίζει ξανά την κυβερνητική πορεία του ΠΑΣΟΚ».
(Ελευθεροτυπία - 13/3/2009)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=25416

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου