Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησε τη μνήμη του Παναγιώτη Μανωλόπουλου

Το όνομα του Παναγιώτη Μανωλόπουλου, πρώην μεταπτυχιακού φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης που έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία μόλις 41 ετών, δόθηκε χθες σε αίθουσα της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ). Παράλληλα, ανακοινώθηκε η χορήγηση υποτροφίας “Παναγιώτης Μανωλόπουλος” σε ετήσια βάση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ από την εταιρεία “Polygreen” στην οποία εργαζόταν επί 11 έτη, «ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα Παναγιώτη Μανωλόπουλο».
Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν συγκινημένοι οι γονείς του Παναγιώτη Μανωλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσας Κ2.Α1 στο Κτήριο Κ2 της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αυτή η αίθουσα ονομάστηκε “Παναγιώτης Μανωλόπουλος”. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή Μιχάλη Ζερβάκη, την κοσμήτορα της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ, καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά, παρουσίαση για την πορεία και το έργο του Παναγιώτη Μανωλόπουλου, ανάγνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ για την Υποτροφία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Ονοματοδοσία της Αίθουσας. Επίσης μίλησε εκπρόσωπος της εταιρείας Polygreen και η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της «αίθουσας Παναγιώτης Μανωλόπουλος».
Ολοι τόνισαν την ευαισθησία, εργατικότητα και ακεραιότητα του χαρακτήρα του Παναγιώτη Μανωλόπουλου. Οπως δήλωσε η κα Κολοκoτσά, ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος ο οποίος το 2020 ενώ ήταν σε ταξίδι έφυγε από τη ζωή «από φυσικά αίτια (καρδιά) σε ηλικία 41 ετών», «ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής της Σχολής μας με μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην περιβαλλοντική μηχανική. Ηταν χημικός μηχανικός και πραγματικά είχε μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Δούλευε στην εταιρεία με πολύ ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 16/2/2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου