Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Τα αδιέξοδα των δανειοληπτών

Σε αδιέξοδο βρίσκονται ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες καθώς με την αύξηση των επιτοκίων, δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους. Την ίδια ώρα, οι οφειλέτες τα δάνεια των οποίων είναι “κόκκινα”, ανησυχούν για το αύριο καθώς ανοίγει ο δρόμος για νέο κύμα πλειστηριασμών από τα funds.
Χθες βράδυ έγινε γνωστό ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (59-6), αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds και ότι η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, η προστασία των δανειοληπτών και ειδικά της πρώτης κατοικίας είναι ένα θέμα που, όπως και στο παρελθόν, πρέπει να ξαναδεί η πολιτεία. Γιατί όχι λίγοι δανειολήπτες, αφουγκράστηκαν κάποτε την προτροπή να… βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το δικό τους κεραμίδι, όταν ακόμη η οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη στη χώρα και τώρα πραγματικά δυσκολεύονται μέσα στην ακρίβεια και τα έξοδα…
(Χανιώτικα νέα - 10/2/2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου