Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Κομβικής σημασίας το αεροδρόμιο Χανίων στον σχεδιασμό της Aegean

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό παίζουν τα Χανιά με την AEGEAN να αυξάνει τη δραστηριότητά της από τη βάση στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.
Μάλιστα, από τα Χανιά, η AEGEAN έχει πέντε καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα και δύο την εβδομάδα προς Θεσσαλονίκη, χειμώνα – καλοκαίρι, 18 προορισμούς στο εξωτερικό την καλοκαιρινή περίοδο κυρίως τσάρτερ και από τις αρχές Ιουνίου, θα εγκαινιάσει τη νέα γραμμή απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Χανίων με το Ισραήλ (Τελ Αβίβ).
Τα παραπάνω υπογράμμισε, μιλώντας στα “Χ.ν.”, η Διευθύντρια Marketing της AEGEAN, κα Μαρίνα Βάλβη, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη μας με αφορμή την εκδήλωση της «Σύμπραξης Τουρισμού για τα Χανιά».
Παράλληλα, η κα Bάλβη, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της εταιρείας για αυτό το καλοκαίρι στηρίζοντας τον τουρισμό της πόλης αλλά και στις διαρκείς προσφορές της εταιρείας όλο το χρόνο, με τις οποίες οι επιβάτες μπορούν να βρουν φτηνά εισιτήρια.
Όσον αφορά το συνολικό πρόγραμμα πτήσεων της AEGEAN για το ερχόμενο καλοκαίρι, η κα Βάλβη σημείωσε ότι «φέτος η AEGEAN θα επιχειρεί με το μεγαλύτερο πρόγραμμα πτήσεων στην ιστορία της και με το μεγαλύτερο στόλο που είχε ποτέ. Σε πλήρη ανάπτυξη τη φετινή χρονιά θα έχουμε 76 αεροσκάφη, με τα περισσότερα από αυτά να είναι τα ολοκαίνουργια AIRBUS neo, και θα επιχειρεί σε 160 και πλέον προορισμούς σε 46 χώρες από τις 10 βάσεις της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκ των οποίων οι 2 είναι στην Κρήτη: η μία στο Ηράκλειο και η άλλη στα Χανιά».
Απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.” σχετικά με τις πτήσεις, η κα Βάλβη ανέφερε: «Από τα Χανιά έχουμε πέντε καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα και δύο εβδομαδιαίες για Θεσσαλονίκη ενώ εξυπηρετούμε 18 προορισμούς στο εξωτερικό, κυρίως τσάρτερ. Σε λίγους μήνες, στις αρχές Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και τα απευθείας δρομολόγια που θα συνδέουν τα Χανιά με το Τελ Αβίβ. Το σχέδιο πτήσεων διευρύνεται, και η βάση που εδώ και χρόνια έχουμε στα Χανιά ενισχύει τη δραστηριότητά της . Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης και γιατί όχι να τον μεγαλώσουμε. Άλλωστε τα Χανιά είναι από εκείνους τους προορισμούς στην Ελλάδα που μπορεί -και πρέπει- να έχει μεγάλη τουριστική δραστηριότητα όλο το χρόνο και εμείς με τη δραστηριότητα και το δίκτυο μας χειμώνα καλοκαίρι είμαστε εδώ για να το υποστηρίξουμε».
Για το τι προβλέπεται σε σχέση με τον τουρισμό, η ίδια υπογράμμισε ότι η επέκταση της AEGEAN στην Κρήτη «έχει να κάνει με το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που βλέπουμε να έχει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κρήτη φυσικά ως ναυαρχίδα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» και πρόσθεσε ότι «η ζήτηση προέρχεται από πάρα πολλές αγορές τόσο ευρωπαϊκές όσο και άλλες αγορές όπως την Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία, τη Μέση Ανατολή. Οπότε το brand Ελλάδα μετά τον κορωνοιό δείχνει να έχει μια πολύ καλή θέση και στην επιλογή των επισκεπτών και προσδοκούμε ότι και το 2023 θα είναι μια πολύ δυνατή χρονιά. Η Κρήτη, τα Χανιά πρωταγωνιστούν στην επιλογή των επισκεπτών».
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Σε ερώτησή μας για τις τιμές των εισιτηρίων, η κα Βάλβη υπογράμμισε ότι «οι τιμές των εισιτηρίων στο αεροπορικό ταξίδι, σε αντίθεση με αλλά μέσα μεταφοράς, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το χρόνο που προηγείται της αγοράς του εισιτηρίου σε σχέση με την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού και έχουν φυσικά να κάνουν με τη ζήτηση αλλά και τις προσφερόμενες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς στο πλαίσιο του μάρκετινγκ και των εμπορικών ενεργειών μας, έχουμε ένα δυνατό πλάνο με προσφορές τιμών όλο το χρόνο, οπότε όποιος εκμεταλλεύεται τις προσφορές που βγάζουμε μπορεί να δει πολύ καλές τιμές σε όλους τους προορισμούς και για όλες τις περιόδους. Ενώ για τους συχνούς επιβάτες έχουμε και ένα νέο προϊόν το AEGEAN Pass με το οποίο μπορείς να προαγοράσεις συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων είτε για 6 είτε για 10 πτήσεις και να εξασφαλίσεις την τιμή για έναν ολόκληρο χρόνο».
Πάντως, η ίδια διαπιστώνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη για ταξίδια. «Βλέπουμε να υπάρχει η διάθεση για ταξίδι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Το ταξίδι έχει ανέβει ως προτεραιότητα στη λίστα αναγκών των ανθρώπων μετά την περίοδο του κορωνοιού. Το ταξίδι και οι εμπειρίες».
Για τα αεροδρόμια της Κρήτης και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του τουρισμού, η Διευθύντρια Marketing της AEGEAN, τόνισε ότι «το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου προφανώς θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή. Το αεροδρόμιο Χανίων ήδη είναι ένα αεροδρόμιο αντάξιο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και είναι η πρώτη καλή εικόνα που αποκτά ο επισκέπτης για τον τόπο. Οπως λέμε εμείς, το αεροπλάνο μας είναι το πρώτο ελληνικό “έδαφος” που πατάει ο επισκέπτης και οφείλουμε να του δείξουμε όλη την ελληνική φιλοξενία και το καλό πρόσωπο της Ελλάδας. Ομοίως το αεροδρόμιο είναι το πρώτο μέρος που επισκέπτεται όταν προσγειώνεται στην Ελλάδα. Το αεροδρόμιο των Χανίων έχει συμβάλλει στην εικόνα του προορισμού και το αντίστοιχο, φαντάζομαι, θα γίνει με το αεροδρόμιο Ηρακλείου, συν τις δυνατότητες που θα μας δώσει σε επιχειρησιακό επίπεδο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 28/2/2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου