Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Μελέτες σε εκκρεμότητα για το έργο του Β.Ο.Α.Κ.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν μελέτες για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης με το συγκεκριμένο έργο να απασχολεί έντονα την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα, μέσα στο δίμηνο αναμένεται να επισκεφθεί την Κρήτη ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να προβεί σε συναντήσεις και ανακοινώσεις τόσο για το έργο του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) όσο και για το αεροδρόμιο Καστελίου Ηρακλείου. Το θέμα του Β.Ο.Α.Κ. συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Υποδομών με τον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σύνολο του έργου προκειμένου οι διαδικασίες να μπορούν να προχωρήσουν. Η εκτίμηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. είναι ότι μέσα στο 2020 θα έχουν τελειώσει οι μελέτες για να ακολουθήσει η διαδικασία των προκηρύξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές λεπτομέρειες της χρηματοδότησης για το έργο του Β.Ο.Α.Κ. με την κυβέρνηση να έχει κάνει αποδεκτή πρόταση του Μανούσου Βολουδάκη, για χρηματοδότηση από τα κέρδη ομολόγων ευρωπαικών τραπεζών.
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ Ο.Α.Κ.
Στο μεταξύ, πέρα από την επιστροφή αρμοδιοτήτων στον Ο.Α.Κ. που προαναγγέλθηκε την Πέμπτη μετά τη συνάντηση Βολουδάκη-Καραμανλή, ετοιμάζεται και μια άλλη σημαντική αλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα αφορά στην Διοικητική Δομή του Ο.Α.Κ., καθώς πλέον θα ορίζεται και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος από τον αρμόδιο υπουργό. Και θα είναι πλήρους απασχόλησης.

Πιέσεις για επιτάχυνση αποκατάστασης ζημιών

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση από το Γραφείο του βουλευτή, είχε σημειωθεί ότι ο Μ. Βολουδάκης (φωτ.) έδωσε έμφαση στις ζημιές στα Μεγάλα Χωράφια ενώ ζήτησε ενημέρωση και για το έργο της νέας γέφυρας του Κερίτη, για την οποία έλαβε την απάντηση ότι η σχετική προγραμματική σύμβαση βρίσκεται ήδη για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σε σχετική ερώτηση των “Χ.ν.” ο κ. Βολουδάκης δήλωσε ότι «η πραγματικότητα είναι πώς η κρατική μας μηχανή παραμένει διαχρονικά δύσκαμπτη και αργή. Πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης είναι να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα. Η αποκατάσταση όμως των ζημιών στο οδικό δίκτυο των Χανίων έχει καθυστερήσει σημαντικά. Η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών παραμένει αναγκαία για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί. Θα συνεχίσω τις δικές μου παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/1/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/meletes-se-ekkremotita-gia-to-ergo-toy-v-o-a-k/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου