Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τι χρονιά κι αυτή!

Τι χρονιά κι αυτή που έφυγε! Στην πολιτική ζωή είχαμε εκλογές εθνικές και αυτοδιοικητικές, αλλαγές και... υποσχέσεις.
Στα εθνικά θέματα, σε εξέλιξη βρίσκεται ένας διπλωματικός... πυρετός λόγω των γεγονότων με την Τουρκία και τη Λιβύη.
Στο μέτωπο του πολιτισμού μετρήσαμε αρκετές απώλειες καθώς σπουδαίοι Ελληνες συνθέτες και ερμηνευτές έφυγαν από τη ζωή. Προ ημερών ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος. Πρόσφατα ο Γιάννης Σπανός. Επίσης, η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Γιάννης Σπάθας, ο Αντώνης Ρεπάνης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
Οσο για το “παγκόσμιο χωριό”, τη γη, βλέπουμε έναν ταραγμένο πλανήτη, γεμάτο βία και πολέμους, ανισότητες και φτωχούς, με τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια αλλά και με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί σύγχρονη απειλή.
Τώρα, ανέτειλε η νέα δεκαετία. Αυτή η δεκαετία ας αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον. Για ένα μέλλον με περισσότερη Δημοκρατία, αλληλεγγύη και αγάπη - κόντρα στις αυθαιρεσίες της όποιας εξουσίας και στις λογής αδικίες, σε έναν Κόσμο που θα χωράει όλους.
Γιατί όπως έγραφε και ο Οσκαρ Ουάιλντ «…αυτό που πάντα αναζητούσε ο άνθρωπος, δεν είναι ούτε ο πόνος, ούτε η χαρά, αλλά απλά η Ζωή. Ο άνθρωπος επεδίωξε να ζήσει έντονα, ολοκληρωμένα, τέλεια. Οταν θα μπορεί να το κάνει αυτό, χωρίς να ασκεί περιορισμούς στους άλλους ή να τους υφίσταται ο ίδιος και οι δραστηριότητές του θα τον ευχαριστούν, τότε θα είναι πιο λογικός, πιο υγιής, πιο πολιτισμένος, περισσότερο ο εαυτός του».
Πόσο ανάγκη υπάρχει στην εποχή μας για όλα αυτά!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/1/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ti-chronia-ki-ayti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου