Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Κτήρια σε εγκατάλειψη

Η εγκατάλειψη δημόσιων κτηρίων στα Χανιά έχει γίνει… χρόνιο πρόβλημα. Οι κατά καιρούς επισημάνσεις για την κατάσταση των συγκεκριμένων κτηρίων, δεν έχουν, ουσιαστικά, συγκινήσει τους αρμόδιους. Η νέα χρόνια ήρθε αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα.
Ανάμεσα στα κτήρια αυτά, το παλιό ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σολωμού στο κέντρο της πόλης των Χανίων, το οποίο είναι εδώ και 15 χρόνια αφημένο στη… μοίρα του.
Σε πρόσφατο ρεπορτάζ είχαμε σημειώσει ότι σήμερα το κτήριο (ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ) βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ οι τελευταίες προτάσεις που έμειναν σε… αναμονή, προέρχονται η μεν πρώτη από τον ΟΑΕΔ για τη μεταστέγασή του από την οδό Τζανακάκη καθώς πληρώνει ενοίκιο στα κτήρια στα οποία σήμερα στεγάζεται, η δε δεύτερη από το πρώην ΤΕΙ και νυν Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία ξενώνων για φοιτητές.
Αλλα κτήρια είναι τα εμβληματικά Νεώρια, τα κτήρια του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων στη Σούδα, το παλιό Δημαρχείο στο λιμάνι το οποίο ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται πριν δύο δεκαετίες με χρήματα τότε του προγράμματος “Θησέας” τα οποία δεν έφτασαν ποτέ για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση του κτηρίου.
Επιτέλους, οι όποιοι αρμόδιοι οφείλουν να θέσουν σε προτεραιότητα την αποκατάσταση των κτηρίων για την κάλυψη αναγκών υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είναι πια καιρός…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 4/1/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ktiria-se-egkataleipsi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου