Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Ψήφος και μηνύματα

Μεγάλη σημασία στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης αλλά και στις ευρωεκλογές δίνουν τα κομματικά επιτελεία εν όψει των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν.
Μπορεί σε ό,τι αφορά την Αυτοδιοίκηση τα κριτήρια της ψήφου να είναι διαφορετικά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές αλλά οι ευρωεκλογές σε κάθε περίπτωση στέλνουν μηνύματα όχι μόνο για τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μια Ενωση στην οποία έχει ανέβει η ακροδεξιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.
Ωστόσο, η άνοδος της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού έχει αίτια στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι δημοκρατικές κυβερνήσεις με πράξεις υπέρ των κοινωνιών τις οποίες οφείλουν να υπηρετούν. Γιατί όχι σπάνια η ψήφος σε ακραίες δυνάμεις αποτελεί διαμαρτυρία για λανθασμένες πολιτικές που πρέπει να βελτιωθούν. Διαμαρτυρία για τη φτώχεια και την ανεργία.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες με την ψήφο τους θα στείλουν το δικό τους μήνυμα. Και οι δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης οφείλουν να σταθούν πιο κοντά στις κοινωνίες και τις ανάγκες τους. Πιο κοντά στην ίδια τη Δημοκρατία και την Ευρώπη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/5/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/psifos-ke-minimata/?fbclid=IwAR0LucTgdDOUcmVFnsXGd4UCQWcy5f9Tx-6TNMBQiBANCV8cuwXljGLodmw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου