Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Καθυστερεί το κτηματολόγιο στα Χανιά

Την ώρα που το Κτηματολόγιο έχει προχωρήσει στην πόλη των Χανίων και εξελίσσεται στην υπόλοιπη χώρα, στο υπόλοιπο του Νομού η συλλογή δηλώσεων αναμένεται, εφόσον έχουν εκδοθεί σχετικές δικαστικές αποφάσεις, να ξεκινήσει το 2020.
Ο λόγος για αυτή την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του Κτηματολογίου στην ενδοχώρα του Νομού είναι ότι βρίσκεται σε δικαστική εμπλοκή η διαγωνιστική διαδικασία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των “Χανιώτικων νέων” η αντιπρόεδρος της “Κτηματολόγιο Α.Ε.”, Νατάσα Πέτρου – Βαρουχάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ανάθεση της σύμβασης για την κτηματογράφηση του υπολοίπου νόμου Χανίων έχει καθυστερήσει λόγω δικαστικών εμπλοκών κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.
Με βάση αυτό και εφόσον εκδοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα  οι δικαστικές αποφάσεις, η συλλογή δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020».
Η ίδια εξήγησε ότι «οι εμπλοκές αφορούν τη διαγωνιστική διαδικασία. Κοντολογίς οι υποψήφιοι ανάδοχοι (κοινοπραξίες μελετητικών γραφείων) έχουν κάνει ενστάσεις και προσφυγές κατά τις οποίες ο ένας αμφισβητεί τα δικαιολογητικά ή την καταλληλότητα του άλλου.
Οι περιοχές που βρίσκονται σε αυτή την “αναμονή” είναι ο νομός Χανίων, το μισό τμήμα του νομού Ηρακλείου, ο νομός Ρεθύμνου, οι Κυκλάδες, η Θεσπρωτία και η Κέρκυρα».
Στο μεταξύ, τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκε η έναρξη της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές οκτώ Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ των οποίων του Ηρακλείου και ειδικότερα των Καλλικρατικών Δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννου.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/3/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kathisteri-to-ktimatologio-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου