Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Διεθνείς διακρίσεις για το «Domus Renier Boutique Hotel» των Χανίων

Nέες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις πέτυχε ένα ξενοδοχείο – κόσμημα των Χανίων.
O λόγος για το «Domus Renier Boutique Hotel», που βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και βραβεύτηκε στο Κίεβο, στις 24 Φεβρουαρίου, από τα International Hospitality Awards ως BEST BOUTIQUE HOTEL και BEST HISTORICAL HOTEL.
Τα βραβεία παρέλαβε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Λίτσα Παρασκευάκη.
Να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο στεγάζεται στο κεντρικό τμήμα του
Μεγάρου Ρενιέ και λειτούργησε, για πρώτη φορά, τον Ιούνιο του 2016. Το Domus Renier Boutique Hotel είναι ένα κόσμημα της ιστορίας της ενετικής περιόδου των Χανίων, στενά δεμένο με κάποιους από τους πρωταγωνιστές της, τους Ρενιέ, έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ευγενών της Βενετίας που έζησαν σε αυτό.
Το Μέγαρο Ρενιέ θεμελιώθηκε το 1608, όπως μαρτυρά η επιγραφή στην εντυπωσιακή αψίδα της εισόδου. Η κυριαρχία των Ενετών στην Κρήτη έληξε το 1669 με την οριστική επικράτηση των Οθωμανών, κατά την οποία το κτίριο υπέστη σημαντικές αλλαγές με κυριότερη την προσθήκη κλειστού εξώστη στον τρίτο όροφο.
Οπως επισημαίνουν οι Λίτσα και Άρια Παρασκευάκη, τα διεθνή βραβεία Hospitality Awards  επιβραβεύουν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών φιλοξενίας. Επιλέγουν τα καλύτερα ξενοδοχεία σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα των επιδόσεών τους και την βαθμολογία των επισκεπτών τους.
Η διοργάνωση που φέτος κλείνει 9 χρόνια βοηθάει στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας μέσω της προώθησης και επιβράβευσης των καλύτερων επιχειρήσεων του τομέα.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 229 ξενοδοχεία από 21 χώρες και διακρίθηκαν 27.
Για την πλήρη λίστα των ξενοδοχείων που κέρδισαν το βραβείο International Hospitality Awards 2018 επισκεφτείτε: http://www.hospitalityawards.international/2018/winners/winners-2018
Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου είναι: https://www.domusrenier.gr/el/
Γ. ΛΥΒ.
(Ethnos.gr - 5/3/3019)
Link: https://www.ethnos.gr/travel/25112_diethneis-diakriseis-gia-domus-renier-boutique-hotel-ton-hanion?fbclid=IwAR11oLVewB2R9Q5J22jdH7AXxMO4dMA6V5dgEadkSY-YVQXfbvwjf6U53Xc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου