Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ταινίες Χανιωτών στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Τρεις ταινίες Χανιωτών θα παρουσιαστούν στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1-10 Μαρτίου). Συγκεκριμένα:
ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ Μ. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ
Μια σχετικά άγνωστη πτυχή της πολυκύμαντης ζωής της πρόωρα χαμένης Μαρίας Πολυδούρη (1902-1930) εξετάζει το νέο ντοκιμαντέρ του Κώστα Νταντινάκη. Η ταινία αναφέρεται στις συνθήκες εγκατάστασης και διαμονής της αντισυμβατικής ποιήτριας και πεζογράφου στη γαλλική πρωτεύουσα.
Πρόκειται για το πέμπτο ντοκιμαντέρ, από τα δέκα συνολικά μεγάλου μήκους που έχει σκηνοθετήσει ο Κώστας Νταντινάκης με θέμα τη ζωή και το έργο ποιητών.
Η προβολή θα γίνει αύριο Κυριακή 3 Μαρτίου στις 17.30 στην αίθουσα Τζον Κασαβέτις.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΙΑΤΗ
Πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κάνει η νέα ταινία του Χανιώτη σκηνοθέτη, Σταύρου Ψυλλάκη: «Για χωρίς λόγους συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη» και  θα προβληθεί στο τμήμα The artist is present.
Οι προβολές θα γίνουν την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 20.00 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι) και την Πέμπτη 7 Μαρτίου  στις 13.00 (Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Κτίριο Ολύμπιον).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
Επίσης, ελληνική πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην νέα κατηγορία Platform θα κάνει το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 17:30 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάν) το νέο ντοκιμαντέρ της Χανιώτισσας σκηνοθέτιδας, Βίκης  Αρβελάκη: “Solomos”. Το ντοκιμαντέρ -μικρού μήκους- παρουσιάζει την ιστορία του Σολωμού που εργαζόταν ως πλανόδιος λαχειοπώλης και τώρα ζει δίχως στέγη στους δρόμους της πόλης των Χανίων.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 2/3/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tenies-chanioton-sto-festival-ntokimanter-thessalonikis/?fbclid=IwAR3_TFZQfoJTrmG_kumnX-ZT8Mvoi0y3Rb2YIR6b6YVciYdT8HfnbOAgYS4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου